IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салвини: Италия и Полша ще са част от „новата пролет“ в Европа

Според италианския вицепремиер двете държави ще доведат до ренесанс на европейските ценности

18:00 | 09.01.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Матео Салвини (вляво) и&nbsp;Йоахим Бружински (вдясно) <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Матео Салвини (вляво) и Йоахим Бружински (вдясно) Снимка: Ройтерс

Италианският вицепремиер и лидер на евроскептичната партия „Лига“ Матео Салвини заяви в сряда, че иска неговата страна и Полша да обединят сили, за да внесат промяна в Европа. Изказването му идва на фона на продължаващите усилия на вицепремиера да постигне евроскептичен алианс на континента за предстоящите европейски избори през май.

„Полша и Италия ще са част от новата пролет в Европа, ренесанса на европейските ценности“, заяви Салвини по време на пресконференция във Варшава съвместно с полския министър на вътрешните работи Йоахим Бружински.

Срещата бе по предложение на Бружински, който заяви, че двамата със Салвини са обсъждали миграцията и европейската гранична сигурност.

Салвини също така допълни, че двамата са разговаряли и за сътрудничеството между Варшава и Рим за създаването на нова Европа.

„Европа, която ще се материализира през юни (след изборите за европейски парламент през май), ще поведе всички ни, не като тази, която съществува днес и се ръководи от бюрократи“, заяви Салвини.

Очаква се в сряда италианският вицепремиер да се срещне с лидера на управляваща в Полша партия Ярослав Качински, за да обсъди и с него бъдещия евроскептичен алианс.

Салвини неведнъж е отправял критики към ЕС, посочвайки, че изборите през май са от клучово значение за създаването на реформистки блок, който да може да направи основен ремонт на европейските институции отвътре.

Полското правителство, начело на което е евроскептичната партия „Закон и справедливост“, също иска ЕС да предостави повече суверенитет на държавите членки и да се меси по-малко в националните дела на страните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 3
korn
преди 5 години
Точно популистите градят новата европейска армия която ще охранява Европа.Хора като Салвини,Орбан,Курц и Качински са всъщност градителите на една по обединена Европа която ще ни охранява от варварите от Изток и Юг.Но всички те са само пионки в играта на Канцлера на Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 6
majnata
преди 5 години
Популизмът тепърва набира скорост , крейзи ... тъй че по-кротко в бялата стаичка и апчетата редовно !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 11
lyusien
преди 5 години
Поредните фантасмагории Тези популисти не разбраха че Е С е основано на правила а те искат да ги нарушават Проблема с емигрантите вече се решава Създава се силна гранична и емигрантка служба на Е С която ще въведе ред в емиграцията Но точно тези две страни искат ред но не искат да участват в създаването на реда Искат някои друг да им свърши работата Това не става така Популизма в Италия доби непредвидени размери а това ще създаде проблеми на обикновените италианци Както и на обикновените поляци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още