IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телефонът на Samsung с огъващ се екран излиза на пазара до средата на 2019 г.

Компанията най-сетне даде насоки кога да очакваме новия ѝ продукт

10:17 | 10.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Огъващият се телефон на Samsung все повече върви към това да се превърне в истински пазарен продукт.

След години слухове компанията показа прототип на устройството през ноември, а на Consumer Electronics Show в Лас Вегас директор на Samsung разкри, че продажбите на телефона ще стартират през първата половина на тази година, пише Mashable.

Digital Trends успя да поговори с директора по продуктовата стратегия и маркетинга на Samsung Сузан де Силва на CES, която разкри, че огъващият се телефон ще се появи на пазара през първото полугодие на 2019 г.

Предишните насоки, които бе дала Samsung по-рано, бяха за някакъв момент през 2019 г., като се появиха слухове, че компанията дори не е взела решила какъв да е финалният дизайн, а това не доведе до по-голям оптимизъм.

Де Силва също така коментира на кратко мотивите на Samsung да направи необичайното устройство. По думите ѝ хората искат по-голям дисплей, ето защо рамката става все по-тънка и по-тънка.

„Това е причината, поради която създадохме Infinity Flex, така че да дадем на потребителите най-големия екран“, посочва тя пред DT.

Редица неща за новото устройство остават неизвестни, включително цената му, спецификациите и дори финалния му вид. Но малко по малко Samsung става все по-сериозна в работата си по него.

На фона на това, че бизнесът на компанията със смартфони и с чипове за памет се бори с проблеми напоследък, огъващият се телефон, както и някои нови 5G устройства, могат да дадат необходимия ѝ тласък нагоре.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още