IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple: Qualcomm отказа да ни предостави чипове за миналогодишните телефони

Въпреки това Qualcomm продължава доставките си за по-старите модели

12:40 | 15.01.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният оперативен директор на Apple Джеф Уилямс заяви, че Qualcomm е отказала да предостави клетъчни модеми за моделите iPhone от 2018 г., след като заведе дело срещу Apple през 2017 г., пише Bloomberg.

Показанията на Уилямс пред Федералната търговска комисия по делото срещу Qualcomm разкриват, че производителят на чипове е принудил Apple да използва чипове на Intel ексклузивно в iPhone XS, XS Max и XR, които бяха пуснати през септември и октомври, вместо решението да бъде изцяло на компанията от Купертино. Уилямс твърди, че се е опитал да преговаря с Qualcomm за предоставянето на чипове за най-новите модели iPhone, но компанията е отказала.

През октомври 2017 г. обаче Qualcomm заяви, че вече е „тествала и пуснала на Apple” модеми, които могат да се ползват в новите устройства.

„Ангажирани сме да подкрепяме новите устройства на Apple в съответствие с подкрепата ни към всички останали в индустрията“, коментира производителят на чипове в изявление за Bloomberg News.

Директори на Apple, дали показания по-рано в понеделник, посочват, че компанията предпочита да получава компоненти от повече доставчици.

По думите на Уилямс Qualcomm продължава да предлага чипове за по-старите модели iPhone.

Правителството пък обвини базираната в Сан Диего компания, че използва позицията си на водещ производител на чипове за смартфони, за да принуждава клиентите да използват нейните продукти и да иска от тях високи такси за лицензиране на патенти.

Повече технологични новини можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
julian12
преди 5 години
Точно това си помислих като прочетох заглавието :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Нали сте най-отворените и технологичните!Направете си ги сами!А?Не ли с вашите акции ми досаждаха едни пишман-брокерчет, да ми вземат парите.... Или сте само силни в PR-a!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още