IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Никога не съм работил за Русия

Президентът заяви, че подобни твърдения са „голяма, дебела измислица“

12:34 | 15.01.19 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че никога не е работил за Русия. Това е и първото му директно опровержение, след като в медиите се появиха съобщения за разследване на ФБР от 2017 г. за това дали е действал срещу интересите на САЩ.

Тръмп също така оспори и материал на в. Washington Post, според който е скрил детайли от разговор с руския държавен глава Владимир Путин и е конфискувал бележките на своя преводач, съобщава Ройтерс.

В петък в. New York Times съобщи, че ФБР е започнало разследване след уволняването на своя бивш директор Джеймс Коми, което предизвика опасения, че президентът представлява опасност за националната сигурност. След публикуването на доклада Тръмп отправи атака както към ФБР, така и срещу самото издание, но не отрече работа с Русия.

„Не само че никога не съм работил за Русия, смятам, че е срамота изобщо да ми задавате този въпрос, тъй като е една голяма, дебела измислица“, каза държавният глава в своя характерен стил, напускайки Белия дом за пътуване до Луизиана.

Взаимоотношенията между Тръмп и Русия хвърлиха значителна сянка върху мандата на президента от самото му начало, като междувременно започна и разследване за това дали представители на неговата предизборна кампания от 2016 г. са работили с Москва.

В събота в. Washington Post съобщи, че Тръмп е взел бележките на своя преводач от срещата си с Владимир Путин в Хамбург през 2017 г., на която е присъствал и тогавашният държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Според изданието Тръмп е казал на своя преводач да не разговаря с други държавни представители за казаното по време на срещата.

„Не знам нищо за това“, каза държавният глава по отношение на взетите бележки на преводача. Според Тръмп той е провел една успешна среща с Путин и допълни, че провежда подобни срещи „през цялото време“ и това не е „голяма работа“.

Представители на Републиканската партия и на администрацията в Белия дом защитиха действията на Тръмп, посочвайки, че той е жертва на изтичане на информация.

Междувременно американското разузнаване заключи, че властите в Москва са водили пропагандна и хакерска кампания в подкрепа на Тръмп по време на президентските избори през 2016 г. - твърдения, които Москва отрича.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 12 rate down comment 1
многодобре
преди 5 години
....ръпни се отзад КУХАО! ...не ти харесват изявленията на Тръмп! ....единственото , което, ти лично, можеш да направиш с успех е да си ръпнеш ***, селяндурино!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 14 rate down comment 7
ABBA
преди 5 години
Така е, така. Развиваш се в правилна посока :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 14
Dimioi
преди 5 години
Тръмпунгера е пръв приятел на лилиПутин, все пак ще строи Тръмп Тауър в Москва , а както знаем, това не става без политическо влияние и лобизъм в този олигархичен измислен руски бардак
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 13
khao
преди 5 години
не споделяй личен опит, на никой не му пука с кво се занимаваш :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
Тръмп: Никога не съм работил за Русия Ни'ффгиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 2
многодобре
преди 5 години
....голям кеф, а! ...да напишеш два-три реда глупости и никой да не ти издърпа ухото!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 11
Sokratus
преди 5 години
Дедо Дони: Никога не съм работил за Русия! Никога, никога, никога!Мелания: Доналд, не си кръстосвай пръстите на ръката зад гърба! За кой път ти го казвам!Хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 10
Sakamano
преди 5 години
Вярно. А пък Елвис никога не е вземал наpкoтици. Само успoкoителни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още