IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емил Караниколов: Преговорите за F-16 ще са публични

От решението за Пирин ще пострада бизнесът, каза министърът на икономиката

10:46 | 17.01.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Започването на преговорите за F-16 е правилното решение. Те ща са публични, трябва да имаме вяра на експертите. Това каза по bTV министърът на икономиката Емил Караниколов.

Вчера парламентът разреши на кабинета да преговаря със САЩ за F-16. Решението мина с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ВМРО.

Преговорите трябва да започнат през февруари.

Според Караниколов ако се договорим със САЩ за бойния самолет, той ще лети.

"Условията не са само за пари, а става въпрос за срок за доставка на самите самолети. Тепърва ще има преговори. Ще преговаряме за доставка на самите самолети, за резервни части, за ремонта, както и за други, мисля, че е правилно решение. НС е органът, който ще одобри този договор", каза Караниколов.

Парламентът имаше две възможности – или да даде мандат, за да се водят преговори, или да прекрати процедурата и след година и половина пак да сме на това, което е било вчера, добави икономическият министър.

Караниколов коментира и решението на Върховния административен съд, което отмени промените в плана за управление на Национален парк "Пирин". Според него най-вече ще пострада бизнесът, но много неправителствени организации обратно - ще са доволни. 

Караниколов открои, че оттук нататък трябва да има широк диалог по отношение на "Пирин" и да се намери най-доброто решение.

"Трудно беше досега да има диалог, при положение че се чакаше решение на съда, при положение че концесията за "Пирин" е сключена преди около 20 години, при съвсем друг закон за концесиите”, допълни още икономическият министър.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 4
khao
преди 5 години
по скъпо подръжката от тая на руската колония у нас и на техните кражби -- НЕМА ! Тия Ф-ове са данъка от Лукойл за 2 години, ако го прибирахме .... тоест до сега можеше да имам не 8, а 80 и това да не се отрази на бюджета, ама нали трябва да ви храним .. ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Емил Караниколов: Преговорите за F-16 ще са публичниЧерен хумор!Апропо хеликоптерите Кугар на'ште, що не летят? Неа пареее, скъпа поддръжка.Вземете Ф-овете и ще видите какво се вика скъпа поддръжка! Фантазията! (както казвахме в казармата)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още