IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът на Мей: Организирането на втори референдум ще отнеме близо година

Това се посочва в "илюстративен" документ, изготвен от британското правителство и представен пред депутатите

20:00 | 17.01.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Организирането на втори референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз ще отнеме около година. Това се казва в официален правителствен документ, представен вчера на депутати, заяви източник от канцеларията на премиера Тереза Мей. 

По-рано говорителка на Мей каза пред репортери, че документ от една страница е бил показан на депутати по време на срещи, целящи намиране на начин да се придвижи напред процедурата по излизането от ЕС.

По димите на говорителката документът е бил "илюстративен и нашата позиция, разбира се, е, че няма да има втори референдум".

Мей има днес срещи с депутати от всички партии в опит да намери изход от задънената улица с Брекзит, след като планът, който бе договорила с ЕС, бе категорично отхвърлен от парламента във вторник.

Въпреки че Мей многократно отхвърли идеята за втори референдум, кампанията за организиране на такова допитване се радва на подкрепата на някои депутати.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Sakamano
преди 5 години
Напротив, народът трябва да разбере, че ако направи грешен избор е длъжен да си понесе последствията. Гласуването е не само право, но и отговорност. А от страна на ЕС отдавна трябваше да им се каже, че билетът е еднопосочен и влакът няма да ги чака. Не може да се разтакават до безкрайност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
s3
преди 5 години
Ако трябва и 2 години да отделят, но да дадат на народа възможност да се коригира и да приеме политкоректно решение. Народът трябва да разбере, че даването на средства към ЕС е в негова полза, защото се развива икономиката им. Повече икономика, повече богати, добре е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още