Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Цените на жилищата в България с най-бавен годишен ръст от началото на 2016 г.

Той обаче остава по-висок от средното равнище в ЕС, сочат данни на Евростат

   1| 2    
0
 
23
 
11
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Реално няма никакъв ръст, не се безпокойте. Напролет ще дойдат данните за януари-март, които ще са още по-зле и може би няма да може да се прикрива ситуацията.
Големите субекти в този бранш се мъчат да задържат впечатление за повишение сред обществото, защото чуе ли се гък за понижение и наведнъж ще се изсипят доста пишман инвеститори да продават, преди да са се прецакали, а ако все пак има хора, които искат да купуват - повечето ще изчакат да видят колко още ще падат цените - съответно инерцията ще набере двойни сили в посока надолу и не се знае докъде ще ни доведе :)
Най-неориентираните спекуланти ще осъзнаят, че няма кой да им купи стоката, но по-стабилните ще се задържат /по-добрите сгради няма да поевтинеят много/ - ще се види кой колко се е прецакал - най-неустойчивите 15-30% от системата ще фалират или ще загубят достатъчно, че да се откажат. Резултатът ще е постепенен спад, може би докъм 2024-2025 година, но все пак светът сега е по-различен от преди и кризите може да траят по-дълго или по-кратко..
1
 
26
 
10
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Много хора накупиха имоти на изкуствено завишени цени и сега тия същите имоти им предстои да се обезценят в следващите години, някои от тях до 50%. Нека да не злорадстваме срещу тези хора, които по една или друга причина са си нанесли такава вреда, че някои може да не понесат загубата и да се поболеят, други да сложат край на живота си. Допуснали са огромна грешка, но кой от вас не е грешил някога, а? Да бъдем човеци, да бъдем съпричастни към тяхното предстоящо страдание. Не можем да им помогнем, защото "бой и еване"не се връщат, но поне можем да ги успокоим, утешим, да им кажем, че е лошо човек да се спъне в камък, но още по - лошо и страшно е, когато се спъни два пъти в един и същи камък.
0
 
22
 
9
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
От 2009г насам,когато беше пукането на имотният балон населението на София е нараснало с 76 хиляди жители.А броят жилища се е увеличил с 78 хиляди.Като се има предвид,че в жилище не живее по един човек излиза ,че броят новопостроени жилища е в пъти повече от хората,които биха живеели в тях.
10
 
1
 
8
Sakamano до: nkavrakov1982
преди 6 месеца
"15 та статия, за жилищния пазар, само от началото на 2019 та година."

... и няма нито една, под която да не си написал коментар дълъг почти колкото статията. Човек би решил, че ги чакаш с нетърпение. Явно е любимата ти тема.
0
 
10
 
7
преди 6 месеца
наи после селата се преместиха в градовете и сега какво правим с апартаментите приэраци ще се пие ли студена вода или пира продалжава паживут па видим.

1
 
21
 
6
преди 6 месеца
Всяка седмица по няколко процента "ръст" - досега трябва да сме стигнали и минали Хонг Конг и Сингапур взети заедно .... навсякъде по света цените бележат и спад, но тук само ръст, е*ати Елдорадото....
1
 
35
 
5
al64ad до: nkavrakov1982
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
споко "отвисоко се пада по-лошо".....
а брокерите ще го изд&&т първи. за тях смърт е не сделка при нормални цени а липсата на сделки. Моментът при който разминаването между надути продажни цени и реални възмжности на купувачи настъпва.А след него следва поне година на "отрезвяване " на продавачите...и настъпва "суша и глад" за любимите агенции :) :)
това е при "равни други външни и вътрешни условия",което въобще не сигурно за година напред.....
13
 
2
 
4
Boicho Popov до: Todor Sabev
преди 6 месеца
Защото няма данни за цялата година. Говорим за трето тримесечие, ръст на годишна база. Не говорим за цени в абсолютни стойности, а за ръст на цените.
1
 
14
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Всъщност на годишна база имаме спад макар и минимален.
Ето и графиката .
https://www.imoti.net/bg/sredni-ceni

Така че статиката е леко манипулативна относно годишния ръст. Имот бг не може да бъде обвинен в пристрастност че дава неверно ниски цени
0
 
20
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
,,Цените на жилищата в България с най-бавен годишен ръст от началото на 2016 г,,

В заглавието пише за годишен ръст , а в статията не са дадени данни за цялата 2018 на годишна база . споменати некви тримесечия в който действително има ръст , като си мисля че умишлено са пропуснати някой други тримесечия когато има спад. Я да види какви са цените на имоти от януари 2018 до януари 2019 или да сравни на календарна година.