IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Турция е стратегически партньор за България и ЕС

България е готова да разшири и активизира контактите със съседната държава, каза премиерът

18:02 | 18.01.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

„За България, както и за ЕС, Турция е стратегически партньор - приятелска съседна държава, съюзник в НАТО и важен партньор в областта на сигурността и обществения ред. Стабилното и устойчиво развитие на двустранните отношения е приоритет на българската политика“. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който проведе среща с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу в София.

Двамата обсъдиха сътрудничеството в сферата на сигурността, ограничаване на миграционния натиск, борбата с контрабандата и организираната престъпност, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов подчерта, че съвместната работа на двете страни в тази област ще допринесе за укрепването на доверието и ускоряването на информационния обмен.

Страната ни е готова да разшири и активизира контактите с Турция на професионално ниво между отделните структури на двете министерства със сходни функции. „Към момента успешните ни реализации са предимно по линия на наркотрафика и контрабандата на стоки. Бихме искали да развиваме проактивен обмен на информация по всички приоритетни линии“, заяви министър-председателят.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочи, че в момента регионът е изправен пред много предизвикателства. Той даде висока оценка на нивото на сътрудничество в областта на сигурността, което България и Турция са изградили.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 1
Sandy
преди 5 години
Нашенеца пак му облиза топките на феса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 11
lyusien
преди 5 години
Б Б трябваше да добави и -много добър търговски партньор
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още