IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страните от ЦИЕ продължават да гледат консервативно на блокчейн

Според Павлин Стоянов от Deloitte Legal Предизвикателство в региона е фактът, че технологията няма готови решения, които да се прилагат масово на пазара

11:37 | 19.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

На глобално ниво блокчейн технологията вече не се смята за нова – тя е налична, използва се, компаниите търсят подходящото за тях решение и я прилагат. В страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) технологията също е позната, но големите бизнеси подхождат консервативно към нея. Това каза Павлин Стоянов, адвокат в Deloitte Legal, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова. Гостът направи коментара си на базата на изследване, проведено от адвокатска компания Deloitte Legal.

Според Стоянов за приемането на технологията водещо е нейното познаване.

„В страните от ЦИЕ основно компаниите инвестират в човешки ресурс. Предизвикателство за тях е и фактът, че блокчейн няма готови решения, които да се прилагат масово на пазара - фирмите избират това, което да използват от технологията“, заяви Стоянов.

Гостът коментира и предимствата на блокчейн, които анкетираните изтъкват.

По думите му в световен мащаб като основно предимство на технологията е отбелязана нейната бързина при осъществяваните трансакции. Това е и второто най-посочвано нещо сред анкетираните в ЦИЕ, отбелязва Стоянов. Според него за участниците от ЦИЕ най-важна е възможността, която блокчейн предоставя, за нови бизнес решения, което води до разширяване на услугите и е най-лесният начин за увеличение на приходите.

Основните предизвикателства пред блокчейн са свързани с регулациите, посочи Стоянов, позовавайки се на резултатите на изследването в световен мащаб. За страните от ЦИЕ те са в липсата на готови решения, които да се предлагат на пазара, на хора, които да са наясно с материята, и отново регулациите, добави гостът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още