Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Индия става единствен глобален производствен център за изтребителите F-16?

Компанията Lockheed Martin се конкурира с Boeing, Saab и Dessault Aviation за доставка на 115 бойни самолета на индийските ВВС

   1| 2| 3    
6
 
5
 
19
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
пропадналата индийска поръчка и джойнт вентчер не е за Су-35, ама за супер дупер прехваления ПАК ФАк, пето поколение, наречен също Су-57 - хартиено превъзхождащ по всичко аналогово и безаналогово(но не и цифрово!) американския раптор (от 1997), с леко краднат от него (~80%) дизайн , вектори, тяги, вся и все... обаче след като за 15 години успяха да произведат едва 5-6 бройки-прототипа със стари и по-тежки приспособени двигатели... а новия двигател все закъсняваше и така и не дойде, и поради други 'непреодолими' проблеми - Индия си би камшика от сделката, а ПАК ФАк-а го пенсионираха преди да е влезал в серийно производство... и сега ще скочат лъвски направо в шестото поколение изтребител, което никой не се съмнява че ще отново чудото-на-чудесата на Военно-Космическите Сили

наздраве!
8
 
6
 
18
преди 3 месеца
и последно България ше си купи индийска стока ли бе ... за толкоз милЯрди ... ама я дай за газа в Чеаня да приказваме ...и за Русия естествено ...
11
 
11
 
17
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
„България, която напредва в процеса на придобиване на F-16 Блок 70, може да бъде уверена, че ще разполага с доказана, усъвършенствана и модерна система изтребители, която ще гарантира десетилетия на оперативна съвместимост в рамките на конфигурация от стотици самолети, споделяна от военновъздушните сили на много страни от НАТО,“ каза Робинсън. Новият завод в Грийнвил, щат Южна Каролина, САЩ, скоро ще започне производството на F-16 блок 70 за Бахрейн и Словакия. Това е и мястото, където ще бъдат произведени самолетите за България. В него се използва същото оборудване и същата база за доставки с голям опит, произвели хиляди F-16 във Форт Уърт, щат Тексас, като по този начин се елиминират рисковете, свързани с производството на новите самолети.
.......Тъпоглавчо, хващаш някакво парче статия и си редиш пасквилите. Не мога и няма да се занимавам да се за с тъпоглавчо като теб.
12
 
16
 
16
преди 3 месеца
Иначе, ключето от бараката е тук: "... изискванията на индийската армия, както и на чуждестранните пазари." И какви ли са тези изисквания? Да не би за други, различни от произведените в Грийнвил, щата Южна Каролина цени на самолетите? Щота стана ясно, че офертата на янките доста надхвърля зададената от България сума от 1.8 млрд., а сделката требва да стане на всяка цена...! Явно, че от Локхийд са му намерили цаката - евтин индиански труд от ръцете на "...хиляди индийски младежи..." ... някога... там, в бъдещето... Като за "специални клиенти"... :lol: "Нормалните" ще летят на Ф-35... :lol:
12
 
15
 
15
Mavi Goz до: Стоян Петров
преди 3 месеца
Аз не пиша пасквили, а коментирам фактите, изложени в статията:

"Вивек Лал, вицепрезидент на отдела за стратегическо и бизнес развитие в Lockheed, заяви пред Ройтерс, че компанията ще превърне Индия в единствения си глобален производствен център за F-16, който ще отговаря на изискванията на индийската армия, както и на чуждестранните пазари.
...Към момента търсенето извън Индия надхвърля 200 самолета. ..
....Бахрейн и Словакия избраха изтребителите F-16 Block 70, които са били предложени на Индия, отбеляза Лал. „Водим преговори с България и още десет страни. Наблюдаваме нещо като възраждане на F-16”, допълни той."

Пасквили пишете вие - безработните мишки, които си трепате работното време в чичко Гугъл и в писане на глупости за Русия. И съм сигурен, че го правите безплатно, щот не знаете как да си поискате, а и за такава пещерна русофобия плащат само в Украйна, и то в натура - раздават безплатни камуфлажни дрехи ... :lol:
Аз имам кого да питам, когато нещо не ми е ясно - мога да си плащам за истинска информация и професионални съвети... ;)

2
 
8
 
14
Стоян Петров до: Kikaha2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Защо им е F-16? В България половината от новородените са ***. Та пак питам, защо им е Ф-16?
11
 
5
 
13
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Важното е да не даваме авансово пари. Пък че нямало да се возим веднага на нови самолети - голям праз! И с 10 самолета и с 2 сме пак същия нулев фактор. Истината е в правилния политически избор и колективната защита - оттам само можем да разчитаме на някаква сигурност срещу руска агресия!
10
 
11
 
12
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Самолетите за България ще бъдат произведени в Грийнвил щата Южна Каролина, заедно с тези за Словакия и Бахрейн. PS Когато нещо не ти е ясно питай Гугъл или фактолога на сайта, а не пиши пасквили.
14
 
20
 
11
преди 3 месеца
Като изключим пълната липса на каквато и да било информация в статията за руско-индийските отношения във военната област, а те са от десетилетия и традиционно солидни, както и менталните екскременти по-долу в коментарите на дежурните експерти по Русия - те, както Мирча Кришан успяват от всяка тема да си докарат извода за съдържанието на вода в краставицата, разбирай - нищожеството на Русия, начи от статията хартисват два големи въпроса:
Първият е още в заглавието, или по-скоро в явно недостатъчно набиващият се в очи въпросителен знак накрая, но всъщност показвайки безспорната хипотетичност на тезата, но най-вече вторият:
Кога България може да очаква своите F-16, които са още само проект и трябва да се произведат в завод, който е още само идея...? И то в Индия - държава, богата на идеи, но с население, в голямата си част живеещо без електричество и течаща вода...
Щото единственото сигурно нещо, написано в статията е:
"Очаква се индийското министерство на отбраната да обяви интерес в идните няколко месеца, последван от искане за предложения в дълъг процес за сключване на договор..."
Като вземем предвид как се работи с индийските власти, изхождайки от опита в съвместни проекти на руснаци и французи, най-вероятно и ние ще дочакаме нашите "Блок 70" някъде около тържествата по отбелязване на 100-годишнината от раждането на този легендарен самолет, разперил криле за сефте през 1974 г.
Честито на българската бойна авиация! :lol:
3
 
10
 
10
преди 3 месеца
това е глобален план на Индия за завладяване на света.....както знаем навсякъде по света има роми, които идват от къде - от Индия..... и като въоръжат всеки ром с по един Ф16 да защитава Родината , какво става ?