IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JP Morgan: Всички говорят за рецесия, не и ние

След голямата финансова криза от 2008 г. икономиките се възстановяват и растат, каза Якоб Френкел, председател на JPM International пред Bloomberg TV Bulgaria

19:15 | 22.01.19 г. 3
<p>
	Якоб Френкел. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Якоб Френкел. Снимка: архив Ройтерс

Във времена, в които почти всички анализатори говорят за навлизане в рецесия, от американската инвестиционна банка JP Morgan не мислят така. 

„Всеки път, когато имаме дори лека промяна на растежа, дори да не го наричам забавяне, всички започват да говорят за влизане в следващата рецесия, но това не е така. След голямата финансова криза от 2008 г. икономиките се възстановяват и растат", каза Якоб Френкел, председател на JPM International, в пряко включване от икономическия форум в Давос за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. 

Заради намалените корпоративни данъци и действията на централните банки в момента има много проблеми, например отношенията между САЩ и Китай, но американската икономика е много по-силна от преди, поясни гостът. "Европейските икономики все още търсят своята посока, но това е светът, в който се намираме в момента“, добави още банкерът.

Той очаква известно прекъсване на лихвената политика и едно или две повишения на лихвите от страна на Фед през тази година. Според Френкел причината е, че може би Фед ще направи  пауза и ще много различни шумове, които идват извън финансовите пазари.

„Връзката между двете най-големи икономики на света, САЩ и Китай - те не се разбират и това е основен проблем“, поясни специалистът. 

Видеото с включването на Якоб Френкел вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 

Bloomberg TV Bulgaria ще проследи отблизо със задълбочени коментари, специални интервюта и включвания на живо провеждането на най-престижната конференция на глобалния икономическия елит – Световният икономически форум в Давос. Bloomberg TV Bulgaria ще излъчи специални интервюта на Bloomberg LP с някои от най-ключовите участници във форума, сред които са управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, министърът на финансите на Саудитска Арабия Мохамед ал Джадаан, както и други икономически лидери от цял свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
... комисията Калашников заседава кратко и решава проблема на място . e, 1 на 10 000 може да даде засечка, но ше да е от нестандартни канцеларски материали....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 3
majnata
преди 5 години
Затворът също е голям харч ... комисията Калашников заседава кратко и решава проблема на място .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 5 години
То и при Lehmon Brothers всичко беше цветя и рози до последно и после на улицата имаше 25 000 служители без работа, с кашончетата със личните си вещи. До последно всички бяха happy...Не знам дали някой храни илюзии, че банкер от която и да е банка ще му каже истината за блатото и попарата дето я дробят. Нещата ще си дойдат на мястото когато направят голям затвор само за банкери...и го напълнят разбира се... Алчността им няма граници...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още