IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на акциите на Japan Display се изстреля с 19% нагоре

Скокът се случи след появата на информация, че тя търси финансова помощ, за да се справи с проблемите си

14:26 | 23.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на книжата на Japan Display се изстреля нагоре днес, след като стана ясно, че доставчикът на Apple води преговори за получаването на финансова помощ след разочароващите продажби на iPhone XR, пише CNBC.

До затварянето на пазара в Токио днес японският производител на екрани се радваше на ръст от 18,75% на стойността на книжата.

Japan Display доставя течнокристални (LCD) дисплеи на Apple. IPhone XR е единственият модел от най-новите телефони на Apple, който ползва такъв екран, тъй като по-скъпите iPhone XS и XS Max са с OLED дисплеи.

OLED екраните са смятани за по-добри от LCD предложенията заради по-доброто представяне на цветовете и по-слабото потребление на енергия.

Скокът на цената на акциите се случва само ден, след като Wall Street Journal писа, че Japan Display е в напреднали преговори с група инвеститори от Тайван и Китай за получаване на финансова помощ на стойност около 550 млн. долара и може да включва 30% дял от компанията.

Сделката ще даде на тайванската TPK Holding и на китайския държавен фонд Silk Road Fund още по-голям контрол върху компанията на по-късен етап, допълва WSJ.

Apple “вероятно ще се откаже напълно от LCD дисплеите с линията си iPhone през 2020 г.“, като ще заложи на OLED екрани, посочва статията, която се позовава на информация от източници, запознати с плановете за производство.

Japan Display е под натиск, след като през 2016 г. също потърси финансова помощ. Компанията изостава спрямо азиатските си конкуренти, след като индустрията за смартфони се насочи към OLED дисплеи, създавани от играчи като Samsung Electronics и LG Display, за своите флагмани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още