Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ще се промени ли финансирането на частните болници у нас

Пазарът изкриви ситуацията, трябва секторът да бъде регулиран от държавата, смята бившият здравен министър Мими Виткова

0
 
0
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Цената не я поема "Държавната болница" а всеки един данъкоплатец. Който иска да плаща в общия бюджет и да ползва държавно, който иска да спира осигуровки и данъци и да си плаща на частно като се наложи.

Да видим като не точат пари от всички, дали ще е толкова лесно в "държавната болница".

Не знам защо всеки гледа на "обществените" средства като някакви извън контекст падащи от звездите пари...
0
 
1
 
5
penman до: справедлив1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
В частна болница тежко болен не се приема, защото ще има непредвидимо високи разходи по лечението му, а единствената цел на тези болници е колкото се може по-висока печалба. Миналата година брат ми постъпи в такова лечебно заведение, но се влоши, трябваше да се включат последна генерация антибиотици, шефа на отделението (когото познавах) ми каза, че не могат да си позволят такива (ако искам да си ги купя сам) и аз си го взех и отидохме в държавна университетска болница, като заплатих всеки медикамент и изследване, които му бяха направили в частната (за 2 дни престой около 600 лв). В държавната само антибиотиците бяха в пъти по-скъпи от цената на клиничната пътека, но отрицателната разлика (няколко хиляди лева) я пое държавната болница и най-важното - брат ми бе излекуван.
0
 
1
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Най-разумното изказване на човек заемащ висш пост в здравеопазването, което съм чул досега, беше на шефа на НЗОК Дечо Дечев. За съжаление нищо няма да може да направи, защото шайката на частните болници и фармацевтичната индустрия скоро "ще му вземе главата". Става въпрос за ограбване на стотици милиони от оскъдния обществен ресурс и никакъв проблем не е да се дадат десетина милиона на политици, "пациентски организации", медии и т.н., за да го принудят да подаде оставка.
0
 
0
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
частните болници лекуват както държавните но с тази разлика че в частната плащаш между 50 и 100 лв за ден престой като бонус може да ти поискат за модерни изследвания още десетки левове за неща които не се плащат от касата а лекарите са много често едни и същи
1
 
0
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Аз пък бих оставил всичко да решава пазара. Частни здравни осигуровки на с индивидуална стойност за всеки според това колко здравен ресурс използва, частни болници където решат да ги построят и т.н. А хората да се нагаждат според ситуацията нали затова свалиха комунизма за да има демокрация и капитализъм

2
 
4
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Единствения участник който изкривява ситуацията е Държавата, като слон в стъкларски магазин...