IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тоалети на Катрин Деньов от Ив Сен-Лоран бяха продадени за над 900 хил. евро

Актрисата, която беше лична приятелка на дизайнера, предложи на търг почти всички негови тоалети, които притежаваше

11:44 | 25.01.19 г.
<p>
	Част от тоалетите, предложени на търга. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Част от тоалетите, предложени на търга. Снимка: Ройтерс

Тоалети на Катрин Деньов от Ив Сен-Лоран бяха продадени за 900 625 евро на търг на Christie's в Париж, съобщиха АФП и Ройтерс.

Актрисата, която беше лична приятелка на Ив Сен-Лоран, предложи на търг почти всички негови тоалети, които притежаваше, след като продаде къщата си в Нормандия, където ги съхраняваше.

В елегантните салони на Christie's на авеню "Матиньон" бяха предложени за наддаване 129 лота. 90 от тях бяха продадени над началната цена.

Копринен ансамбъл от руската колекция 1977/1978 достигна 52 500 евро - 10 пъти повече от първоначалната оценка.

Къса рокля с ресни, бродирана с перли, която Деньов носи, когато се запознава с Алфред Хичкок през 1969 г. , беше продадена за 42 500 евро.

"Седмицата, през която тоалетите бяха изложени, и самият търг надхвърлиха очакванията ми. Christie's отдаде почит на таланта на Ив Сен-Лоран, като представи изискано тоалетите", каза актрисата.

Още 140 лота от гардероба на Катрин Деньов са предложени за продажба на търг в интернет, който ще продължи до 30 януари.

Сен-Лоран, който е един от най-влиятелните модни дизайнери на 20-и век, популяризирал смокинга в дамския гардероб, се запознава с Катрин Деньов когато тя е на 22 години. Той умира през 2008 г.

Вчера на търг на аукционната къща "Корнет дьо Сен Сир" в Париж бяха продадени тоалети от Ив Сен-Лоран на ливанската бизнесдама Муна Аюб. Един от тях - коприненото сако "Ирис", достигна рекордната за дизайнера цена от 175 000 евро.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още