IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианските власти погнаха собственика на Gucci с данъчна проверка

Kering дължи около 1,4 млрд. евро, сочи одит

11:41 | 26.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Kering, френската компания, която е собственик на луксозната марка Gucii, дължи около 1,4 млрд. евро данъци на Италия, сочи одит на италианските власти, пише Bloomberg.

Компанията твърди, че е направена проверка на швейцарското ѝ звено Luxury Goods International за периода 2011-2017 г. Kering оспорва констатациите на италианския одит.

Властите в Италия започнаха разследва на данъците на собственика на Gucci през 2017 г., като се фокусираха върху швейцарското звено на базираната в Париж компания. Анализатор на Citi посочва, че Kering може да плати между 1,3 млрд. до 2 млрд. евро по случая.

Въпреки че първоначалната сума е в очаквания диапазон и “не е шокираща”, компанията може да се сблъска с допълнителни глоби, твърди Джон Гай, анализатор на Mainfirst Bank.

Докладът на одитора ще бъде разгледан от Италианската агенция по приходите, която след това ще обяви окончателно решение по случая, сочи изявление. Kering твърди, че не разполага с необходимата информация по случая и е наложила строг мониторинг на данъчните рискове.

Френският информационен сайт Mediapart съобщи, че компанията е заложила на бизнес в други страни, където е плащала по-ниски данъци, отколкото би имала в Италия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още