Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Горанов: Оптимистичният вариант за приемане на еврото е 2022 г.*

Според финансовия министър евентуалните ценовите изменения няма да са свързани толкова със смяната на валутата, а по-скоро с конвергирането на доходите

   1| 2| 3| 4    
3
 
1
 
33
al64ad до: al64ad
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
ядрото на ЕС
2
 
2
 
32
al64ad до: data
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
така е,почти ....все пак има плахи опити за еманципация от ядрото,което не е благосклонно.
1
 
8
 
31
Mavi Goz до: data
преди 5 месеца
"Ако братята зад океана решат не в евро зоната ша влезем ами ще пратим космонавти до Марс !"

Да не се окаже, че точно зависимостта ни от братята зад океана е източникът на всичките ни евро-несгоди...? Щот и балалайките за "България - Троянският кон на Русия в ЕС" май изскрибуцаха първо откъм Козяк ... :lol:
1
 
8
 
30
Mavi Goz до: data
преди 5 месеца
Хехе... Май точно там е заровено кучето - в съседната чудесна статия, където Бойчо и екипът на Инвестор са направили прекрасна дисекция на цялата епопея "Членство на България в (Евро)зоната на здрача", незнайно защо, са изключени коментарите, та ще се изокам тук:
Там на няколко места се пише открито за явната съпротива на "технократите от Франкфурт" на приемането на България в ЕЗ. Май в сърцето на ЕС вече се консолидира специално отношение към тези членки, които бяха набутани в ЕС от САЩ с политически лостове във времена, когато заповедите от Уошингтън не се обсъждаха в ЕС, а се изпълняваха. Сега малко се промениха нещата и ние пак изтеглихме късата клечка...
Виж как хубаво са го написали Бойчо и компания:

"Не е достатъчно, че България изпълнява ключовите критерии от Маастрихт: нови критерии бяха измислени специално, за да направят българския път към еврото колкото е възможно по-труден и унизителен". Още преди България да влезе в ERM II, тя ще трябва да се присъедини към банковия съюз, да плаща своята вноска в Европейския механизъм за стабилност и да остави ЕЦБ да извържи задълбочена проверка на банковия й сектор... С други думи, тя трябва да плаща пълната цена на членството в еврозоната години, преди да стане реален член - и без никакви гаранции, че това ще се случи...
Защо българското правителство се съгласи на тези условия, е въпрос без ясен отговор..."
3
 
10
 
29
преди 5 месеца
Хахахх и на много хора явно не им прави впечатление , че България все още ВСЯКА година си съгласува бюджета с МВФ или пък как ония ден Теменужка информираше пак МВФ до къде сме стигнали с Беляне :) или всички са МНООО изненадани как пък точно Ф-16 е най подходящият самолет за бг . Ако братята зад океана решат не в евро зоната ша влезем ами ще пратим космонавти до Марс !

4
 
4
 
28
преди 5 месеца
Ехе , много писания бре . В кратце - ако богатите батковци са решили да изтласкат руски, турски и китайски интереси от тая част на Европа - ни приемат и то бързо в стил Литва, Латвия и Естония . Само някой да не вземе да ми обеснява , че прибалтийските републики са били мноооооо подготвени или пък не корумпирани - приеха ги бързо и лесно по чисто политически причини . Всичко останало е пейзаж - само си спомнете как бяхме приети в ЕС и НАТО :) или как Македония
1
 
10
 
27
крас до: Frosty
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
ПОДКРЕПЯМ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ.

Борисов и това същество от снимката НЕ ЖЕЛАЯТ поставянето на банковата ни система под контрола на ЕЦБ !!!

ТЕ НЕ ИЗПЪЛНИХА НАЙ ВАЖНАТА ИСКАНА ОТ ЕЦБ ПРОМЯНА СВЪРЗАНА С ПОПРАВКА НА ЗАКОНА ЗА БНБ ДАВАЩА ВЪЗМОЖНОСТ НА ЕЦБ НЕ САМО НА КОНТРОЛ НО И НА РАЗПОРЕДИТЕЛНОСТ ВОДЕЩА ДО ПРОМЯНА НА ТОЗИ СКАПАН БАНКОВ МОДЕЛ.

Не разбирам дали това ДВУЛИЧИЕ и ПРАВЕНЕ НА НИЩО което ни се прожектира от ГЕРБ се осъзнава от селянката от село КРУШЕВО, но съм убеден твърдо в едно - ЦЯЛАТА НИ ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА е една каста от некадърници и негодници които правят всичко за да запазят властта си.

ТЕ СЪСИПАХА НЕ САМО ИКОНОМИКАТА , НО И ДЪРЖАВАТА!!

Няма други по ногодни политици от нашите, които да доведат народа си до безумието МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ДА БЯГАТ ОТ РОДИНАТА СИ и се превръщат в ИКОНОМИЧЕСКИ подобни на тези от Африка.

Надявам се СЪДБАТА да направи необходимото тези негодници да получат заслуженото.
ИДВА ВЯТЪРА НА ПРОМЯНАТА.
Те го улавят и знаят какво ги чака!
1
 
3
 
26
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
ЗАЩО ТИХО И ПО ТЪРЛИЦИ СЕ ИЗМЪКВАТЕ ЗА ТОВА КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА ПРЕМИНАВАНЕ В ЧАКАЛНЯТА - със или без Валутен борд !!

Нима поисканете от ЕЦБ промени в Закона за БНБ и включването и като ПРИНЦИПАЛ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БАНКОВИЯ СЕКТОР Е ИЗПЪЛНЕНО???

Разбира се , че НЕ!!

ЩЕ СИ ПРАВЯТ САМО ЕДНИ ПРОВЕРКИ КОИТО НЯМА ДА ПРОМЕНЯТ НИЩО В СКАПАНАТА НИ БАНКОВА СИСТЕМА !!
Как да я променят когато ЕЦБ не е вписана в ЗАКОНА ЗА БНБ като институция с права на КОНТРОЛ И РАЗПОРЕДИТЕЛНОСТ.

Излиза така , че уж нещо се прави , но напрактика БЕЗ КОНТРОЛ И РАЗПОРЕДИТЕЛНОСТ НА ЕЦБ ВЪРХУ НАШИЯ БАНКОВ СЕКТОР нищо няма да се промени и случи.

Мероприятието в което ни вкарват "нашите" другари е нещо като нищо.

ДОКОГА ТАКА "ДРУГАРИ" ЩЕ НИ ГЪБАРИТЕ?!!

НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ВЯТЪРА НА ПРОМЯНАТА ??

ТОВА НЕ Е ВЯТЪР , А ТОРНАДО !!
Предстои ви твърдо презимяване.

Очаквайте го след БРЕКЗИТ, когато Англия спре да налива в продънената каца на ЕС.
НИЕ ЩЕ СМЕ ПЪРВИТЕ КОИТО ЩЕ УСЕТИМ БУРЯТА!!

ЗАЩО ЛИ?
ЗАЩОТО СМЕ ДЕВЕТОТО КОЛЕЛЦЕ НА ЕВРОПУЙСКИЯ МЕХАНИЗЪМ.
1
 
8
 
25
redcretin до: nkavrakov1982
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Да я фалираш ли? Ти не разбираш, при свободен курс левът изпада в безтегловност и фалитът става ясен. Не я фалираш, тя е фалирала отдавна - бордът само го прикрива до момента.
Апропо в момента в България е скъпо - приемането на еврото няма да направи стоките по-скъпи. Но ще има спекула и далавери, докато хората осмислят че 1 евро не струва само 2 лева :)
0
 
6
 
24
преди 5 месеца
По принцип аз съм за махане на борда, влизане в еврозоната и приемане на еврото - би ни дало голям икономически тласък, но не виждам как би станало това на настоящия етап с изостаналата ни икономика и с корумпираните ни политици. Както казахте, западняците не са деца, че да ги излъжеш. Точно в момента втора Гърция не им трябва, да се чудят как да я спасяват. Пуснат ли България в еврозоната все едно си вкарват вълк в кошарата...