IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът достигна ново дъно за последния месец

Инвеститорите в криптовалути наблюдават един доста разочароващ старт на годината, надявайки се спадовете в цените да са останали в 2018 г.

21:09 | 28.01.19 г. 23
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Болезненият срив в цената на биткойна продължава и през 2019 г., като криптовалутата достигна до най-ниската си стойност от над месец насам в понеделник.

От края на уикенда дигиталните пари поевтиняха с 5,2%, като по-късно успяха леко да се възстановят и минути след 17:30 ч. българско време достигнаха цена от 3392,17 долара – понижение от 4,05%.

Поевтиняването допринесе за най-лошия спад от над две седмици насам на измерителя Bloomberg Galaxy Crypto Index.

Етерът и лайткойнът също отбелязват значителен спад на цената си от съответно 9,98% и 6,43%. Рипълът поевтинява със 7,5%

Инвеститорите в криптовалути наблюдават един доста разочароващ старт на годината, надявайки се спадовете в цените да са останали в 2018 г. За последните 12 месеца над 400 млрд. долара пазарна капитализация беше изтрита, като основна причина за лошото представяне бе разочарованието от това, че дигиталните пари все още не са навлезнали в широка употреба.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите в момента възлиза на около 113 млрд. долара по данни на CoinMarketCap.com.

В същото време сегментът остава под напрежение и след като т. нар. „миньори“ започнаха да осъзнават, че средните им разходи за получаване на биткойни са по-големи от тяхната стойност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 14 rate down comment 20
Hahoto
преди 5 години
Глупости, ще има як рестарт по някое време! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 8
red6
преди 5 години
Кораба вече е пробит безвъзвратно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още