IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Полша се опълчва на Сорос

Правителството може да блокира придобиването на втората по големина радиостанция в страната от група, която включва милиардера

18:31 | 28.01.19 г. 2
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Правителството в Полша дава сигнали, че ще се опита да предотврати придобиването на втората по големина радиостанция в страната от група, която включва милиардера Джордж Сорос, предава Bloomberg.

"Държавата трябва да направи всичко възможно, за да спре увеличаващото се влияние на пазарните спекуланти на медийния пазар", заяви говорителят на управляващата партия "Право и справедливост" Беата Мазурек в своя профил в Twitter.

Милиардерът обедини усилията си с полския издател Agora SA, за да подаде оферта за Radio Zet, пуснатo за продажба от Czech Media Invest.

Протестът на Полша следва кампаниите на унгарското правителство, което заклеймява Сорос. Кулминация в действията му беше преустановяването на дейността на Централноевропейския университет, основан от унгарския милиардер, което беше въведено чрез законодателни промени, според които регистрирани в чужбина университети не могат да работят в Унгария, освен ако нямат класове и в държавата, където е регистрацията. Ректорът на университета Михаил Игнатиев определи мерките на Унгария като "безпрецедентни", тъй като американска институция беше изгонена от страна членка на НАТО.

Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 20 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 5 години
"Ректорът на университета Михаил Игнатиев определи мерките на Унгария като "безпрецедентни", тъй като американска институция беше изгонена от страна членка на НАТО."Ха! Е откога НАТО и американската държава станаха неразделна структура от структурите на Сорос? Или въпросният ректор не е разбрал още, че ако Демократическата партия на САЩ е на Сорос, то тя в момента не управлява НАТО и държавите, които членуват в този (уж) надпартиен военен блок чрез свои правителство и президент на САЩ... "Малеййй... Страх!" се пееше в едно палче на НЛО... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
И Полша се опълчва на Сорос Грантаджии от всички страни - обединявайте се!!Щото мечката от Унгария, в Полша - ей с'я ше працапа Дунава :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още