Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Експерт: Европа изостава в цифровизацията на електропреносната мрежа

Симбиозата между енергийния сектор и технологичните компании стои в основата на развитието на дигитализацията в областта на електроенергията, смята Серж Коле

0
 
1
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Идеята на тази система е не да печелиш толкова колкото да си намаляш сметките за ток. Примерно през деня те няма и вместо да купуваш една камара амортизиращи се батерии връщаш ток в мрежата. Има потребители които ползват ток само през деня. Обратно вечерта пък потребителите които са ползвали ток не ползват но ти ползваш и посоката на електромера се завъртя на обратно и най - вероятно ще ползваш повече ток от колкото си дал в мрежата. Щом хората на запад го правят и са довлни може би смисал. Това че рашките не го правят не значи че не е правилно.
0
 
2
 
6
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Естествено за този който продава нали това е и една от причината цената на която ти купува тока ерп-то да е по - ниска. А това с автомобилчето е тъпо предложение понеже ако връщаш с него трябва да намериш първо да го заредиш с по - евтин ток което сам се сещаш няма как да стане понеже идеята е тока да ти се изкупува на по ниска цена :). Примерно цената на киловат ти е 20 стотинки да ти го купуват на 12 нещо такова.
0
 
3
 
5
ABBA до: vankata89
преди 3 месеца
А загубите по трансфера на енергията за чия сметка?
И за едно аффтумубилче двупосочно електромерче?
А за чия сметка?
2
 
0
 
4
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Да слагат електромери с които всеки да може да продава ток в мрежата в случей на излишък на по - ниска цена от този която купува разбира се за да няма далавери. В Австралия и САЩ има такива електромери и ако оборудването ти отговаря на определени минимални изисквания можеш спокойно да продаваш ток, но го продаваш на по ниска цена от която го купуваш. Така че неми говори за закона на ОМ :).
4
 
3
 
3
ABBA до: Sakamano
преди 3 месеца
...но и ще служат за балансиране на електропотреблението.

Блаженни са вярващите!
Добре, че закона на Ом не могат да променят, току виж сме започнали да левитираме от свръхпроводници наоколо!

4
 
4
 
2
преди 3 месеца
Въвеждане на умни мрежи и адекватна ценова политика. Електромобилите са гигантска акумулираща мощност. Ако собствениците им бъдат стимулирани да зареждат в часовете на минимално потребление и отдават енергия в пиковите моменти, електромобилите не само няма да са натоварване, но и ще служат за балансиране на електропотреблението.
1
 
3
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Чудя се ганя от какво има да се притеснява. Той е беден няма какво да му откраднат и всяка вечер седи и си пие ракайката. Ако види некоя реклама случайно рекламодателя ще се набута защотото ганя няма да му купи боклука :D. Аман с тези лични данни и глупости.