IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спецпрокуратурата започна проверка в Министерството на културата

Прокурор Димитър Франтишек влезе при Боил Банов, за да изиска документацията по сключването и изпълнението на договора за археологическия обект на "Ларгото"

16:26 | 30.01.19 г.
<p>
	<em>Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Малко преди 14 часа прокурор Димитър Франтишек Петров, който е административен ръководител на Специализираната прокуратура, влезе в сградата на Министерството на културата, видя фоторепортерът на Investor.bg.

Той слезе от бус на прокуратурата, придружен от колеги. Специализираната прокуратура ще изземе цялата документация, която засяга казуса по изграждането и  ремонтните дейности на археологическите разкопки по Ларгото.

Причина за разследването е настояването на главния прокурор Сотир Цацаров да се извърши незабавно проверка, след като се самосезира по изнесените данни от народния представител Елена Йончева за корупционни действия на министъра на културата Боил Банов от времето, когато е бил зам.-министър.

Главният прокурор настоява още днес да се изиска цялата документация по сключването и изпълнението на договора за строителство на обект „Ларгото“, културно комуникационен комплекс „Сердика“ 2 – 3 етап. Ще бъдат снети и обяснения от лицата, имащи отношение към случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още