Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Капитализмът може да спаси... климата

Според финансовия инвеститор Йохан Вермут сега е възможно фотоволтаиците да произвеждат електричество за два до три евроцента на киловатчас

0
 
0
 
7
khao до: pinoccio
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
хахахаха, въпроса ми беше реторичен, знам че си глупав. Не беше нужно да ми го доказваш пак :)
0
 
1
 
6
Dimioi до: ABBA
преди 5 месеца
АББА, ***, къде ще ги прехвърлят бре? В Путинистан?
6
 
7
 
5
pinoccio до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Махнали са оловото от бензина, а не бензина от оловото - което едва ли можеш да омъдриш, че точно това се случва. Нишката е съвсем друга, ама ти си еднопластова WC хартия. Изобщо не вдяваш какво си прочел - има си диагноза за това. Третото ти кутре е в гащите ти и оттам идва целият проблем - класически либидален проблем.
9
 
10
 
4
khao до: pinoccio
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
дааа, невремето не беше пазарно и като махнаха оловото от бензина и като спряхме да ползваме азбест ... ти тъ.п ли си или функционално неграмотен ?
7
 
9
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
За 2-3 евроцента продаваме на турците тока от Козлодуй, защото централата е на 50 години и отдавна е минала всякакви срокове за възвръщаемост на вложените в нея средства. Тя може и без пари да го дава, което е доста конкурентно, а заплатите да ги взимат от ЕРП-тата. В същото време Германия наред с други водещи страни обявяват програма за затваряне на всички АЕЦ, което не е съвсем пазарно. Също така е обявена повсеместна програма за забрана на дизели, бензини и фосили, което също не е съвсем пазарно. Хубаво е всичко това, но ще трябва да си платим доста сериозно за тази енергийна трансформация. А тия приказки за конкурентноспособността и пазарността са идеологически клишета, които обслужват системата и маскират протекционизма. Конкуренция има само вкъщи, където всеки гледа да се качи на главата на другия. Капитала не го е еня за климата и околната среда, накъдето му прокарат коритото - натам ще тече.

11
 
16
 
2
Sakamano до: ABBA
преди 5 месеца
Цитирайки пропагандни материали, които нямат абсолютно никаква връзка с темата на статията, сам доказвате какъв сте *** путинoвcки трол.
14
 
15
 
1
преди 5 месеца
Капитализмът може да спаси света от капиталите му:

"Ако САЩ банкрутират, да знаете, че ще е заради Венецуела.
Тази шега се разнася като виц между сериозните финансови анализатори по света. Разбира се, никой няма да го каже открито, но “всички знаят какво става”.
Подобна логика изглежда абсурдна на фона на почти фалирала под американски натиск Венецуела, която накрая вероятно ще бъде завладяна. Твърде далеч е и от Русия, и от Китай, няма да могат да я спасят.
Но защо Венецуела ще убие САЩ?
Много просто – защото самите САЩ убиват онова, което ги държи на върха – международните финанси и долара.
Безпрецедентно американците конфискуваха 7 милиарда долара венецуелска собственост и я връчиха да измислен от тях “нов президент” на страната. Малко преди това пък Великобритания конфискува венецуелско злато за 1,2 милиарда долара.
Тези действия, предизвикани от истеричен опит на Америка да подчини един непокорен режим, буквално взривяват целите световни финанси.
Ню Йорк и Лондон са основните места, където се въртят парите, където всички си ги държат, защото се считат за “най-сигурни” и за “защитени от закона”.
Сега с това безапелационно конфискуване, други подобни собственици ще започнат да прехвърлят парите си другаде. ...."