IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите очакват рекордни резултати от компанията майка на Google

Alphabet засега избягва големи скандали, свързани с изтичане на данни, и бизнесът ѝ с онлайн реклами продължава да нараства с впечатляващ темп

13:07 | 04.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Офисът на Google в Берлин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Офисът на Google в Берлин. Снимка: Ройтерс

Alphabet, компанията майка на Google, ще обяви по-късно днес резултатите си за четвъртото тримесечие на 2018 година. Възможно е холдингът да засенчи другите компании от технологичния сектор, защото анализаторите очакват той да обяви отново силно тримесечие и препоръчват на инвеститорите да купуват, информира онлайн изданието за фондови пазари XM, цитирано от БТА. 

Това ще бъде последният отчет от групата, наречена FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google/Alphabet), която обединява петте най-популярни и най-добре представящи се компании от технологичния сектор.

Очаква се Alphabet да обяви приходи от 32,38 млрд. долара за последното тримесечие на миналата година, което ще бъде повишение с 11,8 на сто спрямо предходното тримесечие, но спад от 15,7 на сто на годишна основа. За цялата 2018 г. според прогнозите приходите на Alphabet са нараснали с 21,8 на сто до 116,14 млрд. долара.

Въпреки високата си капитализация и нарасналите предизвикателства в сектора на социалните медии, Alphabet засега избягва големи скандали, свързани с изтичане на данни, и бизнесът й с онлайн реклами продължава да нараства с впечатляващ темп. Важни източници на приходи са и нейни други дейности като облачните услуги, магазина за мобилни приложения Google Play, хардуерното подразделение Waymo и самоуправляващите се коли.

Ако Alphabet продължи да представя стабилен растеж на приходите от реклама и да отчита добър напредък в другите подразделения, котировките ѝ имат потенциала от едни от най-лошо представящите се в технологичния сектор, да се наредят сред най-добрите през 2019 година.

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още