IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BP повишава прогнозите си на фона на възвращаемостта при новите проекти

Годишната печалба на британската енергийна компания достига 12,7 млрд. долара

21:05 | 05.02.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британската енергийна компания PB Plc повиши прогнозите си за годината, след като обяви приходи и печалба за тримесечието, които надминаха очакванията на анализаторите, съобщава Bloomberg. 

Новите проекти, които компанията стартира, са помогнали за повишаването на производството на петрол и природен газ, докато BP продължава да развива вече установените находища и рафинерии по-ефективно от всякога. Това е помогнало на енергийния гигант да се предпази от понижението в цените на суровия петрол през четвъртото тримесечие.

Изненадващо добрите приходи ще осигурят значителен комфорт за акционерите на компанията, която се съсредоточава в закупуване на активи от американския шистов бизнес.

Въпреки че високият ливъридж прави BP по-малко гъвкава, цените на петрола постепенно започнаха да се възстановяват от началото на тази година.

Разработването на нови проекти през 2018 г. е увеличило добива на петрол и газ с 2,4 на сто до 3,683 млн. барела нефтен еквивалент на ден.

„Това беше едно добро тримесечие и като цяло една добра година“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Боб Дъдли в интервю пред Bloomberg.

Акциите на BP поскъпнаха с 5 на сто, което е най-големият им ръст от началото на декември 2018 г.

Коригираната нетна печалба на британското дружество за четвъртото тримесечие е 3,48 млрд. долара, побеждавайки прогнозите за 2,64 млрд. долара, докато годишната печалба достига размер от 12,7 млрд. долара.

Компанията планира да запази размера на бюджета, предвиден за капиталови разходи, между 15 и 17 млрд. долара през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 5 години
Какво: Саша? Аз съм инвеститор и не си пия спиртът с него. Дето печеля, там и гувича.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
zelka007
преди 5 години
Саша Миллер говорит Импа : Это не хорошо. Вы готовы продать нашу дружбу за 5 серебряных монет?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 5 години
ВР се разраства особено агресивно в подсекторът на природният газ - което според мен е ного правилно. Минус е само твърде сосната задлъжнялост, но си струва предпазлива инвестиция при дивидентна сгода 5.8%.Да.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още