Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Бизнесът не е готов за смяната на касовите апарати

Фирми настояват за разяснителна кампания и удължаване на сроковете

   1| 2    
1
 
17
 
6
zelka007 до: s3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
и първите касови апарати на ДАТЕКС дойдоха втората седмица на януари :))) , какви месеци те гонят . аз моя го смених в третата седмица на януари . чак после започнаха да идват и на другите фирми ... пък за софтуера за фактуриране не ми се говори каква каша сте забъркали от неграмотност .
5
 
19
 
5
zelka007 до: s3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
мамин сладък герберски трол ... цялата ви законотворческа инициатива е такава , като ремонта на графа . виж норвегия , виж как го правят хората по белите държави и после дращи небивалици . значи обсъждат го с бизнеса , поготвят нормативната база и 2017 година обявяват какво предстои и кои търговски обекти ги касае промяната . май месец 2018 вече се знае всчико и всичко има на пазара - касови апарати и онази част от софтуера , която води електронния дневник на продажбите . срока е 1 януари 2019 , виждаш ли разликата с БГ ? освен това онази част от софтуера е разработена от данъчната администрация и е дадена безплатно на всички разработчици на търговски софтуер . години преди да се случи нещо в сферата на данъците има информация за всичко и всичко е подготвено . те ти да четеш :

https://www.skatteetaten.no/en/presse/nyhetsrommet/the-new-cash-register-system-act---all-cash-register-systems-must-be-updated-during-2018/
4
 
5
 
4
опааа до: опааа
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
...хазната...
5
 
17
 
3
пасъм до: s3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
А защо не приеха да се използва И нормален интернет, за да не се пълнят гушите на операторите ?
Освен това хората и бизнесът ревът, че този път е засегнат софтуерът за продажби. Който струва много повече от апаратчетата. Плюс смяна на утвърдени бизнес процеси и ново обучение на персонал
7
 
22
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
....колко апарата сменихме и все ни се обещаваше, че от следващият момент нататък всичко ще е наред. ....харната губела милиони. ....милиони се губят не скътани пари от работещите и дърпащи страната напред а от чиновниците. Некомпетентни, алчни и многооооо!

20
 
10
 
1
s3
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Няма никакъв проблем, за тази реформа се знаеше още есента, а нови касови апарати има вече 2-3 месеца, който е искал вече е готов с промяната. Този път реформата е по-лека, предния път като въведоха интернет свързаността беше голям проблем, защото по селата хората телефони нямаха, а им се търсеше да имат интернет, а то покритие няма. Вече се изчисти проблема с интернета през годините, затова сега вече не би трябвало да има проблем.