Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Германия притиска страните от ЕС в опит да намери подкрепа за „Северен поток“ 2

Гласът на Франция на утрешния вот в Брюксел може да се окаже решаващ, въпреки че страната изглежда вече не се притеснява да застане срещу Берлин

   1| 2    
1
 
2
 
20
markov до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Бравус, пак се изложи яко. Излезе новина че Германия постигна успех ипрокара СП2 през ЕС. А ти Продължаваи да дрънкаш глупости
18
 
9
 
19
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Не са толкова прости, за да не разберат, че играта свърши. Натискат да направят газопроводи преди Кувейт да увеличи добива от 77 на 110 млн тона LNG, преди САЩ да са въвели в експлоатация заводи които ще втечняват 100 милиарада кубически метра газообразен(до края на 2021 г), преди Израел да започне да продава от Левиатан и Тамар, преди да влезе в експлоатация египетския Зохр, преди реализацията на на кипърската Афродита и най-вече преди находището на находищата иранската част Южен Парс, преди азерската тръбна. Но никакви факти не са в състояние да накарат родните компрадори в унес да бълнуват "Газпром, Газпром, Газпром........."
15
 
7
 
18
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
интересна тема ... а какво мислят всички държави по Балтийско море за постоянните прелитания на руски военни самолети ?!? кога оповестени , кога не (турците ги траяха и накрая свалиха един за да престанат) ... :))) , постоянно военно присъствие на кораби и подводници ... вероятно са много доволни . личи им по реакцията на одобрение за проекта . освен това руснаците бързат . има стартирани 26 голями проекта за терминали за втечнена газ към края на 2018 + този в калининград . усилено се подобряват всички хранилища за газ в целия ЕС . никой не оспорва ниската цена на руския газ , оспорва се политическото влияние което оказват на тази основа .
12
 
8
 
17
data до: Стоян Петров
преди 2 месеца
в момента както обикновено руснаците не вдяват - задава се ценова война на пазара на газ и по точно на европейския пазар . И вместо да спрат инвестициите и да разчитат на изплатени газопроводи те ръсят пари да строят тръби отвсякъде . Старата инфраструктура на скрап ли ша я дават ? И дали потребителите ще са съгласни да платят новата ?
8
 
12
 
16
Стоян Петров до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
И аз мисля, че руската газ е като слънцето и въздуха за Германия!

13
 
10
 
15
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Вчера четох как Газпром хленчи, защото на TTF газта е на цената на тръбната, някъде около 230$ за 1000 куб.метра. Накратко анализатора им обясни, че и газовия пазар вече е глобален и с влизането на САЩ и Австралия в него, го прави още по-конкурентен,
11
 
12
 
14
data до: data
преди 2 месеца
п.п. спирането на газта през 2009 ще остане в историята като едно от най скъпите решение и същевременно изключително вредно за Русия .
12
 
11
 
13
data до: vzhekoff
преди 2 месеца
Газпром гледа никнещите кат гъби заводи по света за втечняване и терминали за регазификация и се чуди тоз паток на кой аджеба пазар ще се изсипе ам?
11
 
16
 
12
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Aлkоxоликът С.Петров да не се обажда. Твърдеше, че нямало да има турски Паток. Паток (освен Стоенча) действително няма, но има 2 тръби, което са 31.5 млрд кубика транзит по-малко през измислената държава. С пускането на северния поток ще паднат още 55 млрд, което общо са 86-87 млрд. Измислената държава е транзитирала миналата година около 90 млрд, вкл. собствения си внос на руски газ през реверса от Полша и Словакия. Става съвършено ясно, че след края на годината транзитът клони към 0, и дори догодина да има все още някакъв пренос, той ще е временен. Пътьом може да погледнете графика за затваряне на АЕЦ в Германия и спада на добива в Грьонинген и ще почне да ви просветва накъде върви Германия.
20
 
12
 
11
Sokratus до: Императорът
преди 2 месеца
И Близката и далечната история не са ти ясни! През 2009 газта беше спряна от ГъзПром, след като обвини НафтоГаз в кражба! Ако е имало кражби (в което не се съмнявам) спирането на газта от ГазПром е нарушение на договорите към своите клиенти. И правилното решение беше да заведат дело на НафтоГаз и със сигурност щяха да ги осъдят. След като НафтоГаз успя да ги осъди и те ще го направеха, но лилиПутин реши да се прави на мЪж и ни показа кой командва.
А нашите гъзолизци трябваше да заведат дело срешу ГъзПром за пропуснати ползи, тъй като ние имаме договор за доставка в точка на нашата граница и какво се случва преди това, освен развушен газопровод не ни интересува, а е проблем на ГъзПром.!
Между другото тогава ГъзПром искаше над $400 за хиляда куб,м от НафтоГаз! - за протокола
;)