IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Венцислав Върбанов: Финансирането за фермерите ще се запази

Поземленият закон трябва да работи поне в следващите 20 години, заяви председателят на АЗПБ

17:03 | 07.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Финансирането на българските фермери няма да бъде намалено от следващата Многогодишна финансова рамка (МФР) на Европейския съюз (ЕС) за 2021 – 2027 г. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Венцислав Върбанов, председател Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ)

Върбанов коментира това по повод Седмата национална среща на земеделските производители в България в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов. 

„Най-вероятно в рамките на този Европейски парламент ще бъдат гласувани необходимите документи за финансовата рамка на следващия програмен период. Средствата за България ще бъдат намалени с около 300 млн. евро. За фермерите у нас обаче намалението ще бъде компенсирано от националния бюджет“, твърди той.

Той определи като добра новина информацията от земеделския министър Румен Порожанов, че проектът на единнния закон за земята ще бъде отложен и доработен.

„Важно е законът да бъде направен така, че да работи поне в следващите 20 години, без да се налага да бъдат правени промени“.

Като друга добра новина Върбанов определи факта, че в следващия програмен период всяка страна ще разработи своя национална стратегия за земеделието и таванът на плащанията ще бъде предмет на национални решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още