IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият голям имотен проект на Тръмп в Ню Йорк ще бъде разрушен

На мястото на хотел Grand Hyatt ще бъдат създадени 186 хил. кв. м офиси и търговски площи, както и нов луксозен хотел

15:20 | 08.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Предприемач от Ню Йорк и партньорска компания планират да разрушат хотел Grand Hyatt в Ню Йорк, който даде началото на кариерата на американския президент Доналд Тръмп в недвижимите имоти в Манхатън преди десетилетия, съобщиха двете компании, цитирани от Ройтерс.

Строителната компания TF Cornerstone и MSD Partners, която управлява активите на основателя на Dell Technologies Майкъл Дел и на семейството му, съобщиха, че ще създадат 186 хил. кв. м офиси и търговски площи, както и нов луксозен Grand Hyatt Hotel.

Преустройството ще бъде осъществено в сътрудничество с филиал на Hyatt Hotels Corp, съобщиха TF Cornerstone и MSD Partners в комюнике.

Grand Hyatt се намира на изток от гара Grand Central на 42-а улица и преди това там се помещаваше Commodore Hotel, порутена каменна сграда от 1919 г., която Тръмп възстанови и я снабди със стъклена фасада след придобиването й през 1978 г.

Хотелът беше първият успех на Тръмп в Манхатън след началото на кариерата му в имотния бизнес с баща му, богат предприемач от нюйоркския квартал Куинс, където е израснал президентът. С навлизането в Манхатън Тръмп си спечели име на бизнесмен и привлече вниманието на таблоидите върху себе си.

Новата сграда ще разполага с нови входове за метрото и подобрена връзка със системата на метрото под Grand Central, както и със значително повишаване на приходите от данъци, казва се в съобщението.

Проектът е още една стъпка към съживяването на Източен Мидтаун, където до Grand Central се издига 427-метровият небостъргач One Vanderbilt, а JPMorgan Chase & Co планира да изгради нова централа близо до Park Avenue.

За началото на строителството е необходимо одобрение от властите в града и щата, както и осигуряването на финансиране, казва се още в съобщението.

„Проектът ще привлече нови наематели на офиси, включително такива, които преди това са обмисляли да се насочат към Hudson Yards”, казва Майърс Мермел, главен изпълнителен директор и съосновател на TenantWise, консултантска компания в областта на недвижимите имоти. „Това ще утвърди Източен Мидтаун като водещ офис квартал“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още