IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Teklas България ще строи производствена база във Враца

Стартово ще бъдат открити 500 работни места

13:07 | 08.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: kalinkamenov.com</em></p>

Снимка: kalinkamenov.com

Производителят на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия Teklas България планира да изгради предприятие във Враца. За това съобщава в личния си блог кметът Калин Каменов.

Според публикацията, през седмицата е проведена поредна среща в централата на компанията. Там гардоначалникът е получил всички необходими документи в присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов и изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев. 

От тук следва компанията да се спре финално на един от предлаганите от общината терени, да получи сертификат от БАИ и Общинският съвет да одобри сделката. Цялата процедура ще отнеме около 2 месеца, твърди Каменов.

Строителството на първия етап от проекта ще продължи 6 месеца. Стартово ще бъдат открити 500 работни места, като те постепенно ще достигнат 1000. Инвестицията ще бъде за над 30 млн. лева.

Кметът пояснява, че Teklas има дългосрочни договори с всички реномирани марки автомобили, а техният бизнес във Враца се очаква да даде път за развитие на много малки фирми в града.

В България Teklas има производствени бази в Кърджали и Крумовград. Компанията е собственост на турската „Теклас Каучук Санаи Ве Тиджарет“ (Teklas Kauçuk Sanayi ve Ticaret).

Припомняме, че базираната във Валдкрайбург германска компания MD Elektronik също ще инвестира в нова фабрика във Враца. Инвестиционният проект на стойност 21,5 млн. лева ще разкрие нови 300 работни места. Фирмата ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части, кабели за медия и мултимедия модули.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още