IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барса и Сити - най-скъпи в Шампионската лига

Двойката Рома – Порто е с най-евтините футболисти от всички участници

14:11 | 08.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Шампионска лига се завръща през следващата седмица с най-хубавата част на турнира – фазата на директните елиминации. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в eфира на "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Гостът направи финансов анализ на 1/8-финалните участници.

"Има два отбора, които минават границата от 1 млрд. евро. Това са Барселона и Манчестър Сити. Прави впечатление, че всички от Топ 10 на най-скъпите тимове се класираха за тази фаза. Интер, който е №11, отпадна в групите, но за сметка на Тотнъм, който е №7 в класацията на Transfermarkt".

Той каза още, че двойката Рома – Порто е с най-евтините футболисти от всички участници.

"На другия полюс са Атлетико Мадрид и Ювентус. Техните отбори се оценяват на общо 1,703,3 млрд евро. Следват Ливърпул – Байерн (1,672,2 млрд. евро) и Манчестър Юнайтед – ПСЖ (1,671,95 млрд. евро). Интересното е, че нито "дюшекчиите", нито "бианконерите" намират място в Топ 5 на най-скъпите отбор, но сумарно са №1".

Коларов разясни още, че двамата най-високо оценявани футболисти на планетата са от ПСЖ.

"Това са Килиан Мбапе (200 млн. евро) и Неймар (180 млн. евро). След тях се нарежда Лео Меси (160 млн. евро). Трябва да се отбележи, че това са настоящите цени на футболистите. Те се определят по много фактори. Основните са статистиката им в мачовете и продължителността на договорите".

Вижте повече във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още