Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Предизборно: Премиерът обеща заплатите да се повишат с 10% и догодина

Тази година БВП ще стигне 116 млрд. лева, а преди десет години беше 50 млрд. лв., каза пред Десетия конгрес на КТ "Подкрепа" Бойко Борисов

0
 
2
 
5
преди 4 месеца
Правителството е работотдател - дава пари на администрация, армия, учители, доктори, полиция и пожарна. Отделно понеже едно 40-50% от хората взимат пари в плик, административното вдигане на минималната заплата вдига осезаемо и средната. Отделно правителстовото може да разкире още работни места, с което да повлияе на пазара на труда. Тоест инструменти има и правителството може да влияе. Да не забравяме предисборното обещание/прогноза от 1500лв средна заплата.

Но вдигането на заплатите не е благодарение на успешната индустриялна политика на правителството, а следствие от демографската криза. Ако един студент може да иде в чужбина на бригата и да си спести пари за цялата година - защо да ходи да работи на морето/селското стопанство/през годината???

Българския бизнес спа 30г и сега вече няма нужда от него. Големият бизнесмен, който си бърка с мобифона в ухото, не предлага нищо, което да привелче хората от моето поколение. Златното социалистическо поколение, което живее с единствената мисия да има производство (без значение дали мизерства), си заминава. Някак си не мога да съчуствам на бизнесмена, който се оплаква от липсата на кадри за по 1000лв.
0
 
0
 
4
al64ad до: redcretin
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
точно това е целта-като вдигнеш мзр на чиято база се изчисляват част от квазиданъците
1
 
13
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
А за по-догодина с колко ще ни увеличат заплатите?
23
 
10
 
2
s3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Браво, нека да не бъдем прекалено скромни и да не премълчаваме напредъка и стабилитета който постигнахме с много труд през последните 10-тина години. ХОрата го усетиха с растящите доходи, всяка година ние даваме по 10% увеличение, че и по 20% понякога дори. Ето, че г-н Борисовв ще даде и още по 10% увеличение на доходите и догодина. Това става и благодаряние на добрата експертна работа на динансовия ни минитър г-н Горанов.
Браво.
8
 
22
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
И как точно тоя *** ще вдигне нечия заплата - бих искал да знам? Та той не е работодател! Вместо това виждам все по-голяма данъчна тежест с всяка изминала година.