Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Смяната на касовите апарати – хаос, рискове и недомислени мерки

Подходяща мярка за борба с продажбите на сиво би било затягането на контрола и по-високите санкции, пише в свой анализ Адриан Николов от ИПИ

0
 
21
 
3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Странно ми е и следното. Защо софтуерното отчитане на продажбите към държавата, може да е сигурно и да няма рискове, а електронното гласуване не може???
Много ми е интересно!
0
 
30
 
2
преди 5 месеца
Като говорим за изсветляване на сива икономика: Вчера гледах журналистически репортаж от Столипиново - цял незаконен пазар - сергии, павилиони, магазини - НИКОЙ няма регистрирана фирма, разрешителни за дейност, касов апарат и т.н. - а когато репортерката ги пита дали плащат данъци, те и се смееха в лицето !!! Та питам аз оня жалък палячо с червените бузки, дето се води министър - в кой закон е написано, че ромовете са освободени от данъци и могат да правят бизнес без да искат разрешение от никого и без да плащат абсолютно нищо на бюджета и осигурителната система? А ако няма такъв закон - защо отрeпките негови подчинени не проверяват из хъхрешките свърталища за подобни абсолютно незаконни обекти? Докога спазващите законите хора ще ги мачкате, докато мърдат - а за едни други няма да има нито закони, нито данъци, нито нищо? Докога държавните СЛУЖИТЕЛИ ще си въобразяват, че работещите хора са им слуги и роби, а не обратното? Чакат на хората да им кипне ли?
2
 
45
 
1
преди 5 месеца
прости и лакоми хора с власт показаха / и показват / докъде може да се затъне у говната !