IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Аз ли? Работя повече от всеки преди мен

Първата среща на президента за деня обичайно е в 11:00 или 11:30 часа, става ясно от изнесени от Axios работни графици

12:50 | 11.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

След публикуването на неособено натоварените му графици за срещи в американските медии американският президент Доналд Тръмп започна да се бори с впечатлението, че пренебрегва работата си. „Вероятно работя повече часове, отколкото почти всички предишни президенти", пише Тръмп.

Информационният сайт Axios пусна онлайн графиците за срещите на Тръмп от последните три месеца, като се позовава на свой източник от Белия дом. Около 60 процента от времето, записано там, според данни на Axios, е под формата на неструктуриран "Executive Time", тоест - свободно време.

Axios твърди още, че първата среща на Тръмп за деня обичайно е в 11:00 или 11:30 часа в повечето дни. Плановете за срещи предизвикаха подигравателни коментари предимно в критикуващите Тръмп медии. CNN, например, се заиграва с косата и тена на президента, като пита дали Тръмп не губи време сутрин, за да си среше косата и нанесе крем за тен в часовете преди първата среща. Ако Тръмп не пътувал, графиците изглеждат  „по-малко натоварени от тези през първата година на мандата му“, пояснява каналът.

Executive Time се превежда по смисъл като „време за шефа“ и като част от президентския дневен ред е изобретение на администрацията на Тръмп. Самият президент заяви, че медиите трябва да представят положително неговите графици. „Когато се използва термина  „Executive Time", обикновено работя, а не почивам“, добави Тръмп. „Факт е, че когато поех поста като президент, страната ни беше в истински хаос. Така че нямах друг избор, освен да работя много усилено“.

Axios съобщи, че ранно ставащият Тръмп често е буден преди 6 часа сутринта. В графиците времето до 11.00 часа обикновено се посочва като "Executive Time", което Тръмп прекарва в Овалния кабинет. Според шест източника през това време обаче Тръмп никога не е бил в офиса си. Вместо това той е в резиденцията, гледа телевизия и чете вестници. След това той реагирал на това, което вижда и чете, и вика на срещи съветници, приятели или конгресмени. Често Тръмп изпраща именно сутрин съобщения до света през Twitter.

Неконвенционалният стил на управление на Тръмп затруднява определянето на границата между свободното време и работата. С неговите туитове, например, той определено прави политика, дори в „Executive Time". Все пак изглежда съмнително това, което Тръмп твърди – че наистина работи повече от повечето си предшественици. Известна е склонността на президента за преувеличение и високото му самочувствие. Той също така твърди, че правителството му е постигнало повече през първите две години от всяко едно.

Axios съобщи, че графикът на президента Джордж Буш е бил запълнен за месеци напред. Също така Буш винаги е бил в 6:45 часа в офиса. Графикът на баща му и предшественика му на поста Джордж У. Буш е бил денонощен. Предшественикът на Тръмп Барак Обама е имал по шест работни срещи в типичен работен ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още