IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия ще се изключи временно от интернет

Местните интернет доставчици и федералното правителство предвиждат тест, който да защити държавния суверенитет на Русия в при извънредни ситуации

16:06 | 11.02.19 г. 13
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руските власти и националните интернет доставчици планират да стартират тест, чрез който да откъснат руския мрежови проект Rusnet от глобалната мрежа, съобщава Fast Company, позовавайки се на информация от руската агенция RosBiznesKonsalting. 

Тестът се очаква да започне преди 1 април тази година и има за цел да предостави обратна връзка и потенциална модификация на руското законодателство, което постанови още през декември 2018 г., че руските интернет доставчици трябва да осигурят независимостта на руската мрежа, в случай че правителството се нуждае от прекъсване на дигиталната връзка с останалия свят.

Подобно стечение на обстоятелствата може да стане факт, ако страната бъде подложена на мащабни кибератаки от своите врагове.

Тестът отново обръща внимание на термина Splinternet.

Splinternet се появява на фона на тревожните твърдения за обособяване на многопластова мрежа, разделена от различни регионални, национални и поднационални мрежи.

Друга съществена причина за изключването на страната от интернет е натискът от западните страни във връзка с обвиненията в кибератаки от последните няколко години.

„Нарастващото напрежение по отношение на интернет, и най-вече от страна на Запада, насърчава създаването на допълнителни мерки за защита на държавния суверенитет на Руската федерация в киберпространството“, заяви председателят на долната камара на Федералното събрание на Русия Леонид Левин, цитиран от Sakha News.

Вижте още технологични новини във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

13
rate up comment 0 rate down comment 5
majnata
преди 5 години
мдаа той и стоян петрофф е на туй мнение ... : ))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 5
Sakamano
преди 5 години
Дреме ми на ГЗ за минусите, тъй че щом ви прави кеф, пишете ми на воля. Достатъчно уверен съм в мненията си, за да ми е нужно нечие одобрение. А това дали са ме подкрепили няколко умни хора, или съм издразнил няколко *** - за мен е еднакво удовлетворително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 6
majnata
преди 5 години
щот си е пълна загуба на време някой да те чете ...бият ти минуса и чао .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 18
Спящият бик
преди 5 години
Такова намерение в днешно време е като да си завреш главата отзад. Но, честно казано, ужасявам се дори да визуализирам как мъжът с най-женското име на света си прави автофелацио!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 12 rate down comment 24
Sakamano
преди 5 години
В този сайт нито един пост свързан с Русия не е получавал достоверен рейтинг. Ако напишеш нещо лошо за Русия или за Путин в частност, *** като ABBA с множество акаунти ти пишат лот минуси - 10, 20, или 30 в зависимост от остротата на мнението ти. Аз лично съм горд, че съм стигал и до 50 минуса!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 19
Valentin13
преди 5 години
интересно ми е защо са минусите на пост 7. факт е, че Владимир Последни нарушава Конституцията на Руската Федерация и никой не се осмелява да противоречи. Владимир Последни денонсира Конституцията и се превърна в самодържец. очаквам смислен и аргументирам спор по този въпрос, а не страхливо минусиране на поста, а ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 27
Valentin13
преди 5 години
Путин лихорадочно тасует кадры МВД. Президентским указом 44 от 8 февраля решены профессиональные судьбы десятков человек. Делает он это совершенно открыто, не таясь, хотя Конституция России заниматься такими делами ему не разрешает.Ни в одной из четырнадцати статей Конституции, регламентирующих деятельность президента России, не содержится даже намека на то, что президент может руководить министерствами или назначать в них чиновников. Конституция дает ему право самому назначать только председателя правительства, его заместителей и федеральных министров. И то с согласия Госдумы или по предложению председателя правительства.Еще Конституция разрешает ему назначать и освобождать от должности своих полномочных представителей, высшее командование Вооруженных сил, послов и федеральных судей. Вот и все, список исчерпывающий. Так записано в главе 4 Конституции России, о существовании которой в Кремле, по-видимому, забыли. Этой практике уже без малого 15 лет. 9 марта 2004 года Путин издал указ О системе и структуре федеральных органов исполнительной власти. Этим указом он разделил органы исполнительной власти на те, которыми руководит президент, и те, которыми руководит правительство. Указ грубо противоречил Конституции России, но никем оспорен не был. Занятно другое. Раньше Путин расставлял федеральных и региональных министров. Потом принялся за руководителей департаментов министерств. Теперь очередь дошла до заместителей начальников департаментов региональных министерств и ведомств. Раньше речь шла о генералах, теперь о полковниках юстиции и полиции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 34
Valentin13
преди 5 години
какава деградация през вековете ! прочетете какво прави Петър Първи, за да издигне Русия на Европейско ниво. и го сравнете с мъките на Владимир Последни да върне обратно страната си. Владимир Последни ще остане в историята като най-глупавия, некадърен и безскрупулен самодържец в историята на Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 33
Dimioi
преди 5 години
Минават на РаховецНет, разработка на ВАЗ, УАЗ и Лада !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 31
bgMan
преди 5 години
Може ли да пробват и изключване на всичките си *** поне за няколко дни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още