IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones записа лека загуба в очакване на развитие по търговските преговори

Вниманието се насочва и към потенциалното второ поред временно прекъсване на работата на американското правителство

23:08 | 11.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговията на Wall Street беше волатилна в понеделник, като във фокуса на пазарите е започващия пореден кръг от търговски преговори между САЩ и Китай, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones изтри 53,83 пункта от стойността си. Широкият показател S&P 500 отчете слаб ръст, тъй като поскъпването на акциите на компаниите от промишления сектор беше засенчено от загуби в здравеопазването и комуналните услуги. Технологичният измерител Nasdaq се повиши с 0,13%.

“Пазарът очаква информация по търговските и геополитическите въпроси”, коментира Брент Шуте, главен инвестиционен стратег на Northwestern Mutual Wealth Management.

Axios съобщи в неделя, цитирайки двама служители на администрацията на американския президент, че съветниците на Доналд Тръмп са обсъждали провеждането на среща между него и китайския лидер Си Дзинпин през март в частния клуб на Тръмп във Флорида.

Американските и китайските дипломати продължават с търговските преговори и през настоящата седмица, като фокусът на разговорите ще бъде насочен към интелектуалната собственост.

"Ние очакваме търговска сделка между САЩ и Китай до края на този месец", пише Ед Ярдени, президент и главен инвестиционен стратег в Yardeni Research.

Междувременно излязоха нова порция макро данни за Китай, които показват, че ръстът на разходите по време Лунната нова година е спаднал до най-ниските си стойности от 2005 г. насам. Миналия месец китайското правителство обяви, че икономиката на страната е нараснала с най-бавния си темп от 28 години насам.

Вниманието се насочва и към потенциалното второ поред временно прекъсване на работата на американското правителство, особено като се има предвид, че демократите и републиканците продължават да са на различно мнение за граничната политика на страната.

Във вечерните часове еврото поевтиня спрямо долара с 0,41% до 1,1277 долара.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняват с 0,83%, докато понижението при сорта Брент е с 1,06%.

Цената на златото също регистрира спад с 0,46% до 1312,40 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още