Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Деян Василев: Нормално е имотите да поскъпват с темпа на инфлацията

Увеличаващото се предлагане на жилища не е съвместимо с постоянно нарастващите цени на имотите, смята кредитният експерт

   1| 2| 3    
3
 
27
 
21
преди 1 година
Няма профилна снимка
Всъщност за надуване на балон пред последните 5-6 години не можем да говорим, защото той е сериозно надут от, може би, някъде 2000-2002г. /и дори по-рано/ - след 2008-2009 издиша сериозно, а след 2012 събраха сили и започнаха със сетен дъх да се напъват да го предпазят от катастрофа, но няма да им стигнат сили да догонят 2008г. Много хора са купили инвестиционен имот още през годините преди ЕС - те все още чакат да си възвърнат парите и, ако може, нещичко да спечелят, но щом като разберат, че идва ново нанадолнище, ще видим как ще им се отрази морално и какви действия ще предприемат.
Междувременно сградите си стоят празни или полупразни, амортизират се, фасадите започват да потъмняват и да се ронят и т.н.
1
 
20
 
20
studioaa до: Kikaha2
преди 1 година
По родния ни счетоводен стандарт амортизацията на сградите е минимум 4% годишно, а не 2% или отчисленията за недвижимо имущество са до 25 години. Няма банка, която отпуска кредит с по-голям срок от това, защото смисълът на амортизацията е точно това връщане на парите инвестирани в нещо, а никой не чака 50 години за да си върне парите за каквото и да било...
1
 
36
 
19
преди 1 година
Няма профилна снимка
Откъде българи вадят по 100 - 200 хиляди евро за жилище. Строителен работник ми каза, че един господин купил цял вход от жилищната кооперация, още преди тя да бъде завършена с акт 16. Това са все пари придобити по престъпен начин, благодарение на беззаконието в България, неработещи ДАНС, Прокуратура и т.н. Много хора направиха пари от кражби, корупция, а се страхуват да ги изнесат зад граница, страхуват са да ги държат и в баМките и къде - хоп в имоти. Едни от тях сами се подлъгват, сами си вярват, че това е инвестиция, други знаят, че ще загубят част от вложените си пари в имот при спукване на балона и спад на цените, но се самоуспокояват, че и да загубят, пак нещичко ще остане, отколкото до изгорят всичките в баМките, особено като се знае, че лошите им кредити са стигнали вече до космоса. Дори и човек да не голяма риба, а на няква длъжност, която му позволява некви далавери, кражби и корупция, ето ти примерно изкарани за няколко годинки, без труд и пот 1 милионче. Най - лесно и безопасно му е да ги обърне в имоти, било на деца, внуци, роднини и дори на поставени лица.
1
 
25
 
18
Blueberry до: Hahoto
преди 1 година
Няма профилна снимка
В цените на имотите е заложена банковата НЕстабилност. 2007-2008 го доказа, а като гледаме как летят цените на имотите в цяла Европа, пак сме се запътили натам.
1
 
36
 
17
Blueberry до: Kikaha2
преди 1 година
Няма профилна снимка
На брокерски тази амортизация е "аристократичен вид", "стабилно строителство от едно време", "запазен чар" и прочие небивалици. Това, че за 100 г. сградата е дупчена, прекроявана, премахвани са стени и трегери, "усвоявани" са отдушници, извеждани са кухни в коридора (!), хола става кухня, лайнарника - разширение на спалня, на всички им е през оная работа. Оттам и сградния ни фонд е като синьо сирене отвън и швейцарско отвътре. Но иначе било актив за съхраняване на стойност!
2
 
18
 
16
преди 1 година
начи тоз суяк "експерта" бил лихварин и основател на тва нещо http://www.moitepari.bg/ учил в американски университет и почнал с 60 000$ бизнеса .... класика ама с тва треаше да започнете бе Тиквесторо не аз да треа да ровим да го видим тоз "предприемач" от готовите капиталисти .... :)) Мноо ясно че той самия е дал некой лев за тия глупости да се пишат та да му върви далаверата иначе *** брат ми ... еми тва е за Колонията толкоз ...
2
 
28
 
15
michaelis12 до: Hahoto
преди 1 година
...а нас какво ни дреме кат се сринела българската бамкова система кат тя и без тва не е българска ?!? Не си дръжте парите първо там в български банки и гатооо, второ да се срива кат е надуто до на баба си пантофите аз не виждам що в София (аз съм от там) такъв мизерен град и наемите треа са 400€ кат в Hamburg и Graz са същите бех постнал и снимки по въпроса, за квалитета дан обсъждаме изобще. Да не забааме че в наща Колония средната заплата е 800 стин леа не е 1500 евра кат в Германия и Австрия .... да се срива еее да настава хаос, тъкмо се научат да познават и ценат парите .....
8
 
18
 
14
Hahoto до: Mohave _
преди 1 година
Няма профилна снимка
В цените на имотите е заложена банковата стабилност, доколкото портфейлите на банките в ипотечни кредити не са никак малко. Ако цените на имотите се сринат, с примерно 80 процента, както е ставало не веднъж с балонни активи при криза. То тогава не ми се мисли какво ще стане с вложителите в банките. Филмът ще е доста страшен. Паническо поевтиняване на имотите ще доведе до голям хаос, за това системата ще се крепи по един или друг начин, докато е възможно!
2
 
19
 
13
преди 1 година
сваляш неква снимка от нета, кръщаваш го и се едно тоя казал бил "че треало да поскъпнат имотите" .... :)) класика фейк нюз ама нагла лъжа, Тиквесторо хоете в Коментари там съм постнал от махалата какъв батак е в колонията в София при тва, аз за панелките пред разпад и два леа нема дам ..... :)))
0
 
27
 
12
Kikaha2 до: studioaa
преди 1 година
абсолютно сте прав, освен това ,никой не си прави труда да напомни , че тухлите и циментите се амортизират освен всичко........ само счетоводната амортизация е 2% годишно !