IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще вложи над 13 млрд. долара в САЩ тази година

След осъществяването на инвестициите компанията ще е представена в 24 от общо 50-те американски щати

13:12 | 14.02.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Офис на Google. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Офис на Google. Снимка: Ройтерс

Американският интернет концерн Google, част от Alphabet Inc, ще инвестира над 13 млрд. долара през тази година в центрове за данни и офиси в САЩ. 

„Тези нови инвестиции ще ни дадат възможност да наемем десетки хиляди служители и да създадем повече от 10 000 нови работни места в Небраска, Невада, Охайо, Тексас, Оклахома, Южна Каролина и Вирджиния", пише главният изпълнителен директор на компанията Сундар Пичай в постинг в корпоративния блог.

След осъществяването на новите инвестиции Google ще бъде представен в 24 от общо 50-те американски щати. 

Google ще продължи да разширява присъствието си в Чикаго и Вашингтон, а работната сила на компанията ще бъде удвоена във Вирджиния и Джорджия, става ясно още от публикацията в блога.

„2019 г. е втората поредна година, в която ще растем по-бързо извън района на залива, отколкото в него“, обобщава Пичай.

Компанията направи и ретроспекция на ангажимента си към САЩ през миналата година, обобщавайки, че е наела повече от 10 000 души в САЩ и е направила инвестиции за над 9 млрд. долара през последната година.

За четвъртото тримесечие Google отчете разходи в размер на 31,07 милиарда долара, което е с 26% по-висока сума от миналогодишната. Капиталовите разходи нараснаха с 64% до 7,08 млрд. долара.

През миналата седмица Ройтерс съобщи, че Amazon.com Inc проучва алтернативи за локализиране на част от новия си щаб в Ню Йорк, в случай че планът за втората му централа там не успее да се осъществи поради местната опозиция.

Google също е забелязала опозиция на плановете си за разширяване в Сан Хосе, близо до централата в Маунтин Вю, но иначе не е срещнала силна местна опозиция.

Още технологични новини вижте във видео материала! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 7 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 5 години
Откога руснаците наемат шибеци като теб за ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 4
Valentin13
преди 5 години
ще взема да те подкрепя този път. с малко уточнение - тези пари са на Владимир Владимирович, дето ги инвестира там, не на Венецуела. така че Владимир Владимирович Последний опять обосрался, межпрочем - как всегда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 9
ABBA
преди 5 години
Е то САЩ и Гайдур-кото откраднаха парите на Венецуела, има много за инвестиране!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още