IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lockheed Martin обещава скоро да завърши завода за производство на F-16 Блок 70

Заводът в Грийнвил ще работи още за Бахрейн и Словакия

13:47 | 14.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lockheed Martin&nbsp;</em></p>

Снимка: Lockheed Martin 

Новият завод в Грийнвил, Южна Каролина, в който ще бъде произвеждана бъдещата ескадрила изтребители F-16 Блок 70 за България, е почти завършен, съобщи американският производител Lockheed Martin.

Заводът в Грийнвил скоро ще започне производството на новите F-16 Блок 70 за Бахрейн, Словакия и други международни клиенти, сред които може да бъде и България. 

„С напредването на процеса по придобиване на F-16 Блок 70 България може да бъде сигурна, че ще получи доказана и иновативна самолетна система, която в продължение на десетилетия ще може да допринася към оперативната съвместимост на НАТО“, каза Джим Робинсън, директор Международно бизнес развитие за F-16 в Lockheed Martin.

Производителят твърди, че този модел изтребител има вградени технологии, разработени за петото поколение изтребители F-35 Мълния II и F-22 и в същото време е „доказано, способно, ниско-рисково и ценово ефективно решение за нуждите на националната сигурност на България и НАТО“.

„То ще допринесе за националната сигурност на България и ще предостави дългосрочна възможност за развитие на българските военновъздушни сили. Компанията работи с правителствата на България и Съединените щати за очертаване на възможностите за намаляване на разходите в процеса на преговорите“, се допълва в съобщението.

Компанията потвърждава ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България.

„Придобиването на F-16 Блок 70 ще донесе реални ползи за страната, като подкрепи суверенитета, споделянето на технологии и подпомогне местната заетост“, заявява производителят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още