Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

НАП отвръща на удара

Данъчните обещаха това да бъде последната подмяна на касовите апарати

5
 
2
 
10
bgbored до: грифин
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Защо не прочете наредбата преди да коментирате? Явно тя зя Вас е тъмна материя. Хубаво е човек да има самочувствие за всеобхватността на знанията си, но това предпоставка понякога да става смешен и да изглежда жалък.
2
 
12
 
9
bgbored до: lyusien
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Регистрирах се, само да ви напиша, че сте много, ама много некомпетентен и въобще нямате представа за какво "иде реч" Срокът за големите вериги е 31,12,2019 година. Няма нито един аптечен софтуер който да е регистриран в НАП до момента. А за бензиностанциите, самите те казват, че ще спрат да работят.

Единственият извод който може да се направи от вашият коментар е, че СИ МНОГО ***.
1
 
11
 
8
Sakamano до: грифин
преди 4 месеца
Сигурно и аз ще те изненадам, но пpocлoвутaта наредба H-18 не се отнася само до касовите апарати. Апаратите са най-лесни.
3
 
6
 
7
грифин до: troika
преди 4 месеца
Ще те изненадам, ама касовият апарат отчита/споделя с НАП само приходите.
Разходи, доставчици, печалба..... Явно са ти тъмна материя.
0
 
25
 
6
Светлоносец до: lyusien
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ти имал ли си магазин, давал ли си заплата на някой, плащал ли си осигуровки, смяташ ли че тези промени са за доброто на народа и за създаване на чисти и почтени пазарни отношения. Загубата не е 1 млрд лв., а е 16,3 млрд лв.
"Горанов трябва да е твърд", то по твърд е трудно, да ти дадат апартамент и Вила, да го пуснат по медиите и да не му пука, по твърд е от Митю Очите.

2
 
21
 
5
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
НАП наказва истината, Р.Бъчваров използва цифрите фриволно, 1 млрд лв. укрит оборот и в това число или извън това 550 млн лв. Интернет е търговия, е плот на болно въображение, с единствената цел, да се оправдават комисионните от новите продукти , който задължително трябва да се купят. Говорим за 300 000бр. Касови Апарати по 500 лв. средна цена на устройството + 150-200 лв. за обслужване и връзка с НАП, към тази цифра трябва да се добави новия софтуер. Излезе информация че цената на КА със софтуера е около 2000лв. Някой съмнява ли се, че в тази почти монополна цена няма печалба за производителите, във всяка печалба има и разход за реклама и търговска отстъпка, в дадения случай трансформирана в комисионна за утвърждаване на ново задължение с нова наредба и глоби със запечатвани на всеки който не плати. Почти същото , като надписа "Обекта се охранява от ВИС2". За разлика от борците, НАП е монополист и не се интересува дали търговския обект ще фалира или може да си плати.

НОВАТА НАРЕДБА НА НАП Е НЕСЪВМЕСТИМА С ТЪРГОВИЯТА В БЪЛГАРИЯ, КОНТРОЛА Е ПЪЛЕН, НЯМА ДА ИМА ТЪРГОВСКА ТАЙНА, ДАЖЕ ДО МОМЕНТА НЯМА РАБОТЕЩ И ЛИЦЕНЗИРАН СОФТУЕР ЗА ГОЛЕМИТЕ ОБЕКТИ, ИНФОРМАЦИОННИЯ ПОТОК КЪМ НАП ЩЕ БЛОКИРА РАБОТАТА НА КОМПЮТРИТЕ ИМ.

Уволниха служителите въвели първите касови апарати, за да не пречат. Новите служители на НАП са назначени от 2 г., опита им е нищожен , ръководството на НАП са некомпетентни, заемат тези постове през последните 19 г., нямат представа от работата на пазара, всичко това ражда чудовище, а именно Наредба Н 18.
НАП не е събрал 16,3 млрд лв. установени данъци от старите служители, под НАП имам предвид ръководството на НАП несменяемо да 19г., пълна приемственост има между директорите и изпълнителните директори, резултата е 16,3 млрд лв.
НАП Е НАЙ-УДОБНАТА БУХАЛКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ , БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА ЦВЕТА .
0
 
31
 
4
Sakamano до: lyusien
преди 4 месеца
Турция облича и обува не половин Европа, ами половината свят, но там не съм видял търговец да издава касова бележка. А у нас явно предпочитаме да имаме регулации, вместо да имаме бизнес.
45
 
9
 
3
преди 4 месеца
Вижте Горанов трябва да проряви твърдост и да не отменя срока за деиствие на наредбата Защото ако я отложи с няколко месеца тези тарикати които притискат отново ще искат ново отлагане Зщото аз съм сигурен че коректните фирми вече си закупиха софтуер и касови апарати Виждам го в аптеките супермаркетите големите бензиностанции И това че се крадат от неотчитане на оборотите само 300 милиона е някаква илюзия Големите кражби са в търговията с харните услугите автосервизите и всякакви други сервизи доставчиците на резервни части за автомобили автокъщи и туристически услуги заложни къщи и земеделиенто Загубите на бюджета са над 1 милиард Но по страшното е че този милиард отива в измамници крадци бандити фалшиви строители и политици Това подхранва криминалния секто и не се чудете сащо има толкова много престъпления Толкова много дебелогъзести бандити и пърхащи край тях проститутки Сигурен съм че Горанов ще ударжи на натиска но това не е сигурно за началника му Тои със сигурност отново ще се прояви като "добрия " самарянин и ще удължи срока Но това ще бъде грешка
11
 
38
 
2
преди 4 месеца
Вижте им тъпите физиономии! Какво да се очаква от тези калинки?!
9
 
58
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Много проблеми създават тия от НАП и вообще не им пука за бизнеса. Срока е малък, пълно е с недомислици - могат да ти бъркат из търговската информация и т. н. Ако това стане, си приготвям 10000лв и правилните хора ще ми кажат кой конкурент на колко и от кого купува.