IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мълър поиска поне почти 20 години затвор за Пол Манафорт

Присъдата срещу бившия шеф на предизборната кампания на Тръмп ще бъде произнесена на 13 март

10:47 | 16.02.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	Пол Манафорт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Пол Манафорт. Снимка: Ройтерс

Американският специален прокурор Робърт Мълър, който води разследването за предполагаема намеса на Русия в президентските избори в САЩ през 2016 г., поиска най-малко 19 и половина години затвор за бившия ръководител на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол Манафорт, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

През август жури в щата Вирджиния повдигна на 69-годишния Манафорт обвинения за осем финансови престъпления, включително банкови и данъчни измами.

Американският специален прокурор поиска между 19 и половина години и 24 и половина години затвор за бившия шеф на предизборния щаб на президента.

„В крайна сметка Манафорт е действал повече от едно десетилетие все едно е над закона и е лишил федералното правителство и различни финансови институции от милиони долари", пише офисът на Мълър в 26-странична препоръка за присъдата.

Политическият консултант и лобист, който оглавяваше предизборния щаб на Тръмп в продължение на два месеца, бе първият човек, на когото специалният прокурор повдигна обвинения.

По-рано тази седмица федерален съдия обяви, че Манафорт, че умишлено е лъгал ФБР и съдебното жури.

Присъдата срещу бившия шеф на предизборната кампания на Тръмп ще бъде произнесена на 13 март.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 8 rate down comment 1
ABBA
преди 5 години
Революцията (в Украйна - съветник на Вальцман/Порошенко) винаги изяжда собствените си деца.Вероятно защото тия деца са неудобни свидетели, знам ли, но така правят революциите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 8
Sakamano
преди 5 години
Ами аз не отричам и защо да го правя? Подкрепям глобализма, подкрепям Инвестор, пиша мнения с определени цели и дори ще ти кажа какви: разобличаване на руските *** и лъжливата им пропаганда. Само дето никой не ми плаща - работя на доброволни начала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 4
TR550
преди 5 години
Нямат доказателства. Но щом това не е проблем ще ти кажа че предполагам че си по някакъв начин платен и определено свързан с глобалистите или работиш за investor/dnes.bg които по принцип разпространяват само негативна информация за Тръмп.Тъй като звучиш интелигентно и леко адвокатски и манипулативно предполагам си професионалист за това трудно ще докажа че имаш такива връзки и намерения тъй като сигурно са добре скрити а и си въртелив с думите. Съответно ще продължа да твърдя това относно теб пред всеки който срещна и под всеки твой пост, тъй като вероятно си професионалист и няма как да те разкрия, но за всеки случай и естествено за доброто на обществото ще поддържам тази версия.Капиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 7
Sakamano
преди 5 години
Разследването за руска намеса още не е приключило, а тоя междувременно го сгащиха за други престъпления. А дори и да не успеят да докажат намеса, не значи че не е имало. Тези неща принципно много трудно се доказват, все пак са работа на професионалисти. Плюс това, руските служби се постараха да направят нагледна демонстрация какво се случва на доносниците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
george353
преди 5 години
Това е интересно, но по-интересното е че разследването на Мълър срещу Тръмп и предполагаемата руска намеса в изборите се разпадна. Ще отнеме около 6 месеца за подготовка на финалния доклад, но присъдата вече е ясна. Руска намеса няма. Най-вероятно хора от екип на Мълър ще бъдат разследвани за възпрепятстване на правосъдието, а може би и в нещо повече. Имало е дискусии в правосъдния отдел за свалянето на Тръмп чрез 25-тата поправка която позволява това ако президента е тежко болен или в кома. Някои експерти наричат подобни задкулисни заговори преврат.https://***.cbsnews.com/news/andrew-mccabe-says-he-ordered-the-obstruction-of-justice-case-of-president-trump-60-minutes/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още