IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова платформа събира хората, които движат промяната у нас

The Changemakers иска да създаде среда, в която да се обменят идеи и да се насърчават нови проекти

14:28 | 18.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;https://changemakers.move.bg/</em></p>

Снимка: https://changemakers.move.bg/

Нова онлайн платформа, наречена The Changemakers, си поставя задачата да обедини иноватори, работещи за положителна обществена промяна у нас, съобщиха създателите на проекта „Двигателите на промяната“ Move.bg.

По думите на Саша Безуханова, основател на Move.bg, целта е The Changemakers да показва хората, които имат авангардни идеи, променящи средата към по-добро. Същевременно тези предприемачи и личности да имат възможност да научават повече един от друг, да обменят знания, идеи и добри практики, както и да обединяват паралелно развиващи се проекти.  

В основата стоят на проекта стоят два елемента. На първо място интерактивна карта на всички тези хора и проекти у нас, така че те да бъдат по-видими, и на второ – виртуална общност, така че те да могат да си общуват.

„Идеята е да имаме пространство, в което тези хора да говорят по различни теми, да обменят идеи и да правят общи проекти“, коментира Безуханова. „Искаме да създадем среда, за да могат авантюристичните носители на идеи в бизнеса и социалната сфера да се съберат“.  

Сайтът, който стартира днес, включва 100 проекта. Нови ще бъдат добавяни чрез номиниране и последвало гласуване за прием от страна на самата общност. От Move.bg се надяват до края на 2020 г. броят на проектите да е 1000, а този на членовете – 5000.

В това ново „пространство за новаторите, ориентирани към утрешния ден“, място ще намерят както дигитални предприемачи, така и хора със зелени идеи, инвеститори в проекти за обществена промяна и други.

В сайта ще има банка за споделяне на ресурси, за обмен на идеи и опит, информация за конференции, други събития, програми за финансиране – всичко, което „променящите“ смятат за ценно и важно по пътя към реализирането на успешни идеи в България.

„У нас се правят фантастични неща, които не излизат от България“, коментира Безуханова, допълвайки, че проектът иска да създаде обща среда за развитие, насърчаваща тези идеи да се развиват както тук, така и зад граница.

Самият проект е стартиран през миналата година. През август и септември 2018 г. екипът е стартирал национална обиколка, като в рамките на два месеца се е срещнал с местните общности от „променящи“, за да обсъдят предизвикателствата и потенциала на отделните места.

Платформата е резултат от нуждата за свързване между тези хора, проекти и инициативи, коментират още от Move.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още