Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Приложение за правителствена пропаганда в Китай е дело на Alibaba?

То стана най-популярното приложение в App Store в Китай миналата седмица

0
 
1
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Хайтек революция с развяти червени знамена. Едва ли китайците са толкова глупави че да не знаят какви са последиците от плановата икономика. Съмнявам се че целта на този ап е да засили влиянието на партията върху бизнеса като се има предвид икономическия бум предизвикан от предприемчивото местно население, хилядите стартъпи калени в условия на жестока конкуренция и работна етика за която директора на Гугъл за Китай казва че не е виждал никъде. Работят с темпо на което трудно се издържа. Страхотна мотивация и дисциплина. Едва ли партията има намерение да убива златната гъска заради някаква си коми доктрина. Китай е сложна страна и нищо там не се случва случайно. Това което ме притеснява е че това по-скоро прилича на призив за някакаква готовност, нещо като неофициална мобилизация, че нещата може да загрубеят. Китай е авторитарна но не и комунистическа. Такъв икономически прогрес с комунизъм не става. Става с копиране, подобряване, иновиране в условията на жестока конкуренция и мноооого работа. Все неща непознати за България. Затова технологично сме все още в третия свят.
2
 
7
 
3
zelka007 до: ABBA
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
човек , тия качват пропагандата на следващо ниво , виж последния абзац :

"Разработката на Alibaba, чийто председател Джак Ма е член на Комунистическата партия, е най-новият пример за китайска технологична компания, която работи с правителството. Звеното за държавна пропаганда пусна приложение преди конгресът на партията, който ще се проведе през следващия месец в Пекин.

Приложението, което включва кратки видеа, новини от правителството и куизове..."

голяма фирма не можеш да създадеш ако не си член на партията , няма подкрепа от правителството и държавни поръчки . сега са на следващото ниво , остави че не купуваш книги и/или вестници с партийни речи и тезиси , ами ако не гледаш клипчета на партията :))) ... ти нали тука беше пуснал едно такова руско клипче . хвърлих му едно око , бях позабравил бодряшкия дух на щасливите пролетариати изпълняващи заръките на партията/държава и водещи до успехи и последващ просперитет ...
5
 
5
 
2
ABBA до: zelka007
преди 4 месеца
Веднага!
Комунистите в Украйна лишават украинец от гражданство - тоя номер само СССР го правеше.
И защо?!
Защото се връщал от чужбина, където разказвал на света, как нацистите завладяват храмове за тяхната си двойно-разколническа църква, непризната от никого, освен от Истамбулският патриарх (от има-няма 1922 г. на американска хранилка) - и то признати дефакто като тяхна метрополия, а не като самостоятелен субект.
6
 
12
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
смеят ли да не го инсталират :))) ... нали ги оценяват за "благонадежност" и според това после можеш/неможеш да ползваш градски транспорт , топла вода :))) ... социален кредит ли му викаха ... некой социалистически идолопоклонник нема ли да каже нещо :)))