IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАКБ и Vivacom ще правят съвместно дружество за мобилни разплащания

КЗК стартира производство за концентрация между двете дружества

17:26 | 19.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: &quot;PT Sans&quot;, sans-serif; font-size: 13px;">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Българската телекомуникационна компания, известна като Vivacom, и Българо-американската кредитна банка ще създадат съвместно дружество за мобилни разплащания. 

За него се разбра след изявление на уебсайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), според което тя започва производството за концентрация между двете дружества, без да предостави подробности.

"Подаденото уведомление, въз основа на което е образувано производството пред КЗК, е по повод планирана нова съвместна дейност между БАКБ АД и БТК ЕАД чрез създаване на съвместно предприятие – чл. 22, ал. 2 от ЗЗК. Производството пред КЗК не касае придобиване на дялово участие от капитала на нито един от двамата участници в производството /нито от капитала на БАКБ, нито от капитала на БТК/ и не са водени преговори за каквото и да било придобиване", стана ясно от изявление на банката. 

Vivacom е най-големият телекомуникационен оператор в България по приходи, докато Българо-американската кредитна банка е на 16-то място по активи, с активи за около 1,42 млрд. лева. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още