IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter се задейства преди изборите за Европейски парламент

Компанията въвежда мерки за борба с дезинформацията

16:46 | 19.02.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Twitter планира да пусне допълнителни проверки и да публикува повече информация за политическите реклами в Европа, с което увеличава усилията си да се справи с онлайн дезинформацията на фона на притесненията, че Русия или други страни могат да се намесят в европейските избори през май, пише Bloomberg.

В края на януари Европейският съюз (ЕС) призова технологичните компании да положат повече усилия в защита на платформите си от дезинформацията преди изборите или в противен случай ще се сблъскат с регулации.

От 11 март онези, които публикуват политическа реклама, свързана с изборите за Европейски парламент, ще трябва да доказват идентичността си, както и че локацията им е в ЕС, посочва в блога си компанията.

Информацията за политическата реклама ще бъде събирана в публична база данни, където ще са включени подробности за плащането, колко е изразходвано и към кого е насочена кампанията.

Изборите за Европейски парламент „са особено важни за нас“, коментира Карън Уайт, директор обществени политики в Европа на Twitter. Тя коментира, че рекламните политики ще бъдат активни за националните избори на континента в близко бъдеще. Освен това компанията е създала екип за следене на тенденциите и за следене на потенциалните заплахи.

През септември миналата година Google, Facebook и Twitter подписаха кодекс за поведение, обещавайки да се борят с онлайн дезинформацията в Европа. Google и Facebook също започнаха да внедряват инструменти за прозрачност на политическата реклама в Европа, след като първо направиха това в САЩ.  

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
pioner
преди 5 години
Това в демократичния свят го наричаха цензура. Но явно е политически коректно днес да се нарича борба с дезинформацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още