IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent няма да намали инвестициите си тази година

2018 г. е била най-добрата за компанията от тази гледна точка

17:01 | 20.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският гигант Tencent Holdings няма да намали инвестициите си през тази година, след като инвестира в първичните публични предлагания на 16 компании през 2018 г. Това разкри президентът на Tencent Мартин Лау по време на конференция на затворени врати в Пекин, пише CNBC.

Лиу твърди, че 2018 г. е била най-добрата за компанията от гледна точка на инвестициите, сочи препис на речта, която той е направил миналия месец, но сега е разгледана от Ройтерс.

Tencent инвестира в повече от 700 компании през последните 11 години, коментира Лау. 63 от тях в момента са листнати на борсата. 122 пък са оценени на повече от 1 млрд. долара, сочи още документът.

Книжата на Tencent понижиха стойността си с 23% през 2018 г.

Новините за инвестициите са добри на фона на забавянето на растежа на китайската икономика и на факта, че Пекин и Вашингтон са впримчени в търговския си спор от месеци, а това влияе на организации като Tencent, които имат международни операции и инвестират не само в китайски, но и в чуждестранни компании.

Tencent, която разработва и игри, се сблъска със сериозни проблеми на вътрешния си пазар миналата година, след като Пекин спря да издава разрешителни за издаването на нови игри. Издаването на лицензи беше подновено в края на януари, с което играчите от гейминг индустрията си отдъхнаха. 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още