IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия трябва да има свой интернет

Има теоретична възможност да бъде отрязан достъпът на страната до интернет, твърди президентът

09:19 | 21.02.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Русия трябва да се подготви за възможен опит на Запада да ѝ откаже достъп до глобалния интернет, като създаде собствени, независими "сегменти" от мрежата, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от DPA.

„Мисля, че те (чуждите страни) ще помислят внимателно, преди да го направят, но има теоретична възможност (да бъде отрязан достъпът на Русия до интернет), и затова ние трябва да изградим сегменти, които не зависят от никого", каза Путин на среща с представители на руски информационни агенции и печатни издания.

Руският президент направи този коментар ден след като депутатите подкрепиха въвеждането на по-строг контрол в интернет за защита от чужда намеса. Критици твърдят, че законопроектът може да разруши интернета в Русия и да бъде използван за задушаване на инакомислието, отбелязва Ройтерс. 

Разглежданият в парламента законопроект цели руският интернет трафик и данни да минават през точки, контролирани от държавни органи, и предлага да се създаде национална система за имена на домейни, за да може интернет да продължи да функционира, дори ако Русия изгуби достъп до чуждестранна онлайн инфраструктура.
Руската концепция за използване на ядрено оръжие не предполага превантивен удар, заяви на същата среща Путин. Руският президент определи ракетния комплекс "Авангард" като адекватен и асиметричен отговор на системата за противоракетна отбрана на САЩ.

Путин каза също, че разчита съществуващото взаимодействие между руските и американските военни ще бъде използвано, за да не се създават в света нови кризи като Карибската.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
majnata
преди 5 години
Биков , прекаляването с ГМО фураж води до мозъчни разстройства .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
michaelis12
преди 5 години
кои са комунистите ве ало ?! я ги назови да ги видиме тука ... ти комунизъм знаеш ли кво е, я хои се разходи из Гоглата да прочетеш дефиницията ква е и тогава лай ... аз лично тоя горе на фотото не ми прилича на кумунис ама ич даже, та тоя е от ваще либерали ве ***, той е бизнесмен не е *** ..... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 5 години
Един заспал бик обикновено сънува кравешки за дник, но ако вече са му изсъхнали мантрафулките от токсичен медиен фураж, почва да сънува комунисти... некъде там... И понеже си е бик (хората често казват "т ъп като бик"), не вижда, че живее в ТКЗС, изпълняващо директиви, постановления и петилетни комисарски планове в социалистическото строителство ... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 8
Спящият бик
преди 5 години
Много им се иска на някои да възстановят Берлинската стена, макар и само виртуална. Опитите им обаче за пореден път доказват доказаното, че комунистите са или луди, или мошеници. Най-вече второто!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още