IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът отхвърли двете жалби на „Инерком“ срещу решението на КЗК

Определението на административния съд на София област може да се оспори пред Върховния административен съд

16:48 | 21.02.19 г.
<p>
	Гинка Върбакова. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Гинка Върбакова. Снимка: Ройтерс

Административният съд на София област отхвърли двете жалби на "Инерком България" срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да не позволи закупуването на българските активи на ЧЕЗ от компанията, собственост на Гинка Върбакова.  

"Инерком" обжалва производството пред комисията, която реши да спре движението докато Върховният административен съд (ВАС) не се произнесе окончателно.

Административният съд смята, че КЗК е постъпила правилно, защото не може да се произнесе без яснота относно положението на придобиваната група предприятия на ЧЕЗ.

Същото важи и за значението на подобна сделка за пазара на електроенергия в страната. Това от своя страна влияе пряко върху извода относно оценката за концентрацията при настъпилото изменение в групата на предприятията, контролирани от придобиващото предприятие, а именно "Инерком България" ЕАД, посочват от съда.

Решението на съда може да се оспори пред ВАС.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още