IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат иска да строи завод за батерии във Враца

Ако местната община одобри инвестиционно намерение, ще се проучва възможността за финансиране чрез европейските фондове

18:01 | 21.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Монбат&quot; АД</em></p>

Снимка: "Монбат" АД

"Монбат" АД проучва инвестиционните възможности за изграждане на завод за производство на биполярни батерии в град Враца, съобщават от дружеството. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Производителят на акумулатори е входирал в община Враца инвестиционно намерение, за да проучи заинтересоваността на общината от такъв проект в бъдеще.

"В случай че инвестиционното намерение бъде одобрено, "Монбат" ще проучи възможността за финансиране на инвестицията чрез европейски фондове", се посочва още в съобщението на компанията.

На 20 декември 2018 г. групата придоби пълни лицензионни права за биполярната технология за оловни батерии GreenSeal® на Advanced Battery Concepts. В начато на 2019 г. бяха заявени и намеренията на ръковoдството за нов 2.4GWh завод за производството на биполярни батерии, базиран на патентованата Green Seal® технология.

Технологията GreenSeal на Advanced Battery Concepts улеснява драстично производството на оловно-кисели батерии и подобрява значително представянето им благодарение на удължен жизнен цикъл, намалено тегло, редуцирано време за зареждане, подобрена надеждност и възможност за пълно рециклиране. Това подобрение се постига чрез патентован иновативен дизайн, който допринася за намаляване на оловното съдържание с близо 46%, както и по-ефективна работа на активните материали.

За последните дванадесет месеца акциите на "Монбат" АД поевтиняват с 27,5% до 7,250 лв. за брой. 

 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още