Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Дилемата на Полша, Унгария и Чехия: Против ЕС, докато не стане въпрос за пари

Страните успяват да балансират между това да критикуват либералните политики на блока, но не прекалено, за да секне притокът на средства

8
 
5
 
6
преди 1 година
Национализмът често служи за прикритие на олигархични интереси. Такъв е случаят в Унгария. Беше на светлинни години пред Румъния, но при Орбан изостана, Румъния след като вкара в затвора корумпираните политици, дръпна много и почти ги настигна. В тази връзка днес прочетох, че България е гласувала против Лаура Кьовеши за първи европейски прокурор. Не съм очаквал друго, но все пак съжалявам. Това беше най-добрата кандидатура.
1
 
6
 
5
преди 1 година
А не бе, само малко - интереса клати феса.
3
 
24
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Критикуват ама,заводите си вървят,както пише в статията,ние пък не критикуваме и заводи като този за батерии за 200мл.само може да слушаме за него.!Въпрос на политически решение очевидно,но ние явно не притежаваме политици.
10
 
21
 
3
преди 1 година
Благодарение на европеиски пари Полша стана най голямата плодова градина в Европа Най големия производител на ябълки круши и голям производител на праскови Докато нашите земеделски министри от прехода се мотаха трите страни от Ц Е усвоиха огромни европеиски средства и ни изпревариха по нашата гордост -големи производители на плодове и зеленчуци Благодарение на Е С Чехия и Унгария бяха натъпкани с европеидки грандове и инвестиции от западна Европа и в момента имат най ниската безработица в Европа И същите тези поляци унгарци и чехи избират националисти и противници на Е С като Орбан чеха и всичките тези поляци които не искат да спазват най важното условие на Е С -върховенството на закона и европейската интеграция Просто това което трябва да направи Брюксел е да им спре парите
15
 
28
 
2
преди 1 година
Сравнението с Daimler е ного на място - то доказва, че за разлика от управляващите ЕС алкохoлици и шизoфреници, хората в бизнесът ного добре знаят какво правят.
Полша посегнала на върховенството на закона - в същото време от ЕК и ЕП въобще не се интересуват напримерно, че в България съдебната сситема открито и нагло блокира правораздаването, превръщайки държавата ни във варварска територия без държава.

Вишеградската четворка просто иска ЕС да бъде такъв, какъвто ТРЯБВА да е - икономически съюз на свободни нации, с адекватно управление и политики в интерес на европейските народи, а не целящ затриването им.
14
 
22
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Топите ги, щото вървят срещу правата брюкселска линия. Точели пари от ЕС. Щото другите не го правят. Ами то самия ЕС няма да го има ако спре финансирането на френското /най-вече/, но и италианско, испанско и пр. земеделие.