IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ким: Не искам децата ми да носят бремето на ядрените оръжия

Според бивш агент на ЦРУ така севернокорейският лидер е затвърдил намерението си да работи за премахване на ядрените ракети от полуострова

19:07 | 23.02.19 г. 29
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ким Чен Ун по време на посещението си в Китай през януари <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ким Чен Ун по време на посещението си в Китай през януари Снимка: Ройтерс

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е заявил на американския държавен секретар Майк Помпейо, че не иска неговите деца да живеят с бремето на ядрените оръжия. Това съобщава бившият служител на ЦРУ Андрю Ким, който е запознат с преговорите на високо равнище по време на лекция в Станфордския университет, цитиран от Ройтерс.

Ким Чен Ун е направил рядко личното изказване по време на посещението на Помпейо в Пхенян през април миналата година преди историческата първа среща между севернокорейския лидер и американския президент Доналд Тръмп в Сингапур.

„Аз съм баща и съпруг. И аз имам деца“, е отговорил Ким Чен Ун по думите на бившия служител на ЦРУ на въпроса на Помпейо дали е готов да сложи край на ядрената програма на своята страна.

„И неискам децата ми да носят през целия си живот на своите гърбове ядреното оръжие“, цитира Андрю Ким отново думите на севернокорейския лидер.

Преди да се пенсионира от ЦРУ Ким създава агенцията Корейски център за мисии и придружава Помпейо, който по това време е директор на ЦРУ, в Пхенян.

По време на срещата на върха в Сингапур Ким и Тръмп обещаха да работят за мир между двете държави, както и за премахването на ядреното оръжие от корейския полуостров.

Но оттогава насам не е постигнат значителен напредък, като двамата лидери се очаква да се срещнат отново в Ханой, Виетнам на 27-28 февруари. Очаква се разговорите им да са фокусирани основно върху това какви конкретни стъпки може да предприеме Пхенян за премахване на ядреното си оръжие и в замяна на какви отстъпки от страна на Вашингтон.

Според Андрю Ким севернокорейският лидер е изразил силното си желание да подобри отношенията си със САЩ като начин за изграждане на доверие между страните, което според него е необходимо за прекратяване на ядрената програма.

В събота Ким Чен Ун напусна Пхенян с влак напът за Виетнам, съобщи руската информационна агенция ТАСС, позовавайки се на севернокорейски източник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

9
rate up comment 19 rate down comment 10
majnata
преди 5 години
никакъв българин не си , педи ... няма истински българин , който с такава маниакална страст плюе по Русия .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 13
korn
преди 5 години
Ей го втория руски роб.Не те ли заболя кръста да те клатят руснаците.Единственото по противно племе от американското,това е руското.Руските и американските поклонници сте ми едни и същи.Страхливи *** и продажници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 18
korn
преди 5 години
Аз съм българин.България е сто пъти по велика държава от руската ***.България е имало преди руската *** и ще я има след разпада на руската ***.Българския народ е сто пъти по велик от пияните *** от Русия.Единствения дженди пидирис си ти,вечно наведен на изостаналите монголци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 9
majnata
преди 5 години
Ей тъпук , ти ли говориш за близане , дето си до кръста у американския аспух ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 10
ABBA
преди 5 години
"Ти що си сложил снимка на руския президент,чуждопоклонник."Защото гранттаджии, сорросоиди, либеррасти, толеррасти, пееррасти, психо-десни, еврогг'ейци, евроатлантици, ГРОБ-ари и всякая *** най-много се дразнят от точно тия двамата в комбина (на снимката).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 8
ABBA
преди 5 години
***, на тебе братушки ли са ти или врагове. Ако второто, защо наричаш с първото.И за бавноразвиващите се отново повтарям:вашата англосаксонска цивилизация я мразя съвършенно безплатно!Справки списъка с тиретата по-долу.А, то Хаити го няма, но той е само точка от пейзажа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 14
korn
преди 5 години
Ти що си сложил снимка на руския президент,чуждопоклонник.Не ти ли омръзна да си все наведен на братушките и да им ближиш знаеш кое.Нямаш ли малко достойнство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
*** = т ъ п а
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
Според бивш агент на ЦРУ така севернокорейският лидер е затвърдил намерението си да работи за премахване на ядрените ракети от полуострова *** пропаганда!Каква е разликата между Северна Корея и:- Виетнам;- Югославия;- Гренада;- Афганистан;- Ирак;- Либия;- Сирия;- Венецуела може би (с Куба не бъркайте, там имаше ядрени ракети на СССР).Ъ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още