IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп и Ким започнаха с оптимизъм втората си среща

Двамата стиснаха ръце, преди да се оттеглят за 20-минутен разговор, предшестващ официална вечеря

16:11 | 27.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен Ун започнаха втората си официална среща в оптимистично настроение.

Двамата стиснаха ръце преди началото на 20-минутната си среща преди началото на официалната вечеря в хотел Metropol в Ханой. Това е първата среща между двамата от юни миналата година насам, припомня Bloomberg.

„Смятам, че те ще бъдат много успешни“, заяви Тръмп по повод на преговорите, определяйки отношенията си с Ким като „страхотни“.

На въпрос дали двамата лидери смятат да обявят официално края на Корейската война американският президент отговори с уклончивото „ще видим“. По-категоричен бе по отношение на въпроса дали е изоставил очакванията, че Северна Корея ще се откаже от ядреното си оръжие, на който отговори с твърдо „не“.

По време на историческата си първа среща в Сингапур през лятото на миналата година двамата лидери обещаха да работят за премахване на ядреното оръжие и постигането на трайно мирно споразумение на Корейския полуостров. Сеул и Пхенян на практика все още са във война от конфликта през 1950-1953 г. насам. Тогава той завърши с примирие, но не и с трайно споразумение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още